Πιτσιρίκος πέφτει τ’ ανάσκελα με Porsche 964 (+video)

Τα παιδικά μας χρόνια είναι τρυφερή ηλικία. Ηλικία διαμόρφωσης προτιμήσεων και δημιουργίας ονείρων, τότε που βλέπεις κάτι και σου μένει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Ένας πιτσιρικάς λογικά θα εξελιχθεί σε φανατικό «βενζινοαίματο», έπειτα από συνάντηση που είχε με μια Porsche 964.

Ο μικρός φαίνεται ήδη να βρίσκεται στο σωστό δρόμο, καθώς αναγνωρίζει πως μπροστά του έχει ένα ιδιαίτερο τετράτροχο. Για αυτό και κολλάει το πρόσωπό του στο παράθυρο, εκστασιασμένος από την παρουσία της Porsche. Ο οδηγός δεν χαλάει χατίρι, δίνοντας μερικά ξερόγκαζα και κατασκευάζοντας αναμνήσεις για το μπόμπιρα. Αναμνήσεις που χαράχτηκαν με boxer πυρακτωμένο σίδερο στο μυαλό του αγοριού, όταν η 964 γέμισε την ατμόσφαιρα αερόψυκτες μελωδίες. Ήταν τέτοια η έκσταση που βίωσε, ώστε ο εκκολαπτόμενος petrolhead κυριολεκτικά έπεσε από τα ερεθίσματα που δέχτηκε! Πού να έβλεπε και την αεροτομή να σηκώνεται…

Η 964 ήταν η προτελευταία αερόψυκτη 911 και η τελευταία πισωκίνητη Turbo. Αυτή που ερωτεύτηκε ο πιτσιρίκος είναι η Carrera 2, με τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο boxer των 3.6 λίτρων στον πίσω άξονα. Η απόδοση φτάνει τα 250 άλογα στις 6.100 σ.α.λ. και 310 Nm στις 4,800 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα (με το 5άρι χειροκίνητο, 6,6 δλ. και 254 χλμ./ώρα με το 4άρι αυτόματο Tiptronic). Για το παιδί βέβαια, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Η θέα και ο ήχος της, φτάνουν και περισσεύουν.

Get it on Google Play Download on the App Store