«Βομβαρδιστικός» ο ήχος της Bugatti Chiron SS 300+

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2019, η Bugatti είχε αποκαλύψει ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά hypercars παραγωγής στην ιστορία της. Η Chiron Super Sport 300+, που κοστίζει 3,9 εκατομμύρια δολάρια (σημερινή ισοτιμία 3,47 εκατομμύρια ευρώ περίπου), ήταν και είναι ένα από τα πιο εξωτικά αυτοκίνητα και ισχυρά αυτοκίνητα του πλανήτη.

Αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να ακούγεται ένα τέτοιο μοντέλο όταν παίρνει μπρος και είναι κρύο, το παρακάτω απόσπασμα λύνει πάσα απορία. Έχοντας μείνει προφανώς παρκαρισμένο ολόκληρη τη νύχτα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών, το παγωμένο ξύπνημα του τετρατούρμπινου 8.0 W16 φέρνει μνήμες την εκκίνηση των κινητήρων στα μαχητικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Δεν χρειάζεται να είσαι μηχανικός της Bugatti, ούτε σπεσιαλίστας μοτέρ, για να αντιληφθείς στην αρχή μέχρι τον σπινθηρισμό των μπουζί στους κυλίνδρους. Λίγο αργότερα ο ήχος είναι σαν μουσική στα αυτιά μας. Ένα βομβαρδιστικό «ποίημα». Τύφλα να ‘χουν όλες οι συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου μαζί. Όσο αυξάνεις την ένταση, τόσο το καλύτερο, όπως συμβαίνει πάντα με τα αγαπημένα σου κομμάτια.

Να υπενθυμίσουμε πως ο θηριώδης κινητήρας της εξαιρετικής Bugatti Chiron Super Sport 300+, είναι ένας 8λιτρος W16, ο οποίος αποδίδει 1.600 ίππους. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 440 χλμ./ώρα, ενώ χωρίς τον περιοριστή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 490,484 χλμ./ώρα. Νούμερο που επετεύχθη από τον Andy Wallace, το 2019.

Και για του ήχου το αληθές, πάρτε 5 λεπτά αγνού soundtrack από Spitfire, Lancaster, Mosquito, P51 Mustang, Focke-Wulf και B29 Superfortress

Get it on Google Play Download on the App Store