Πώς αλλάζεις λάδια σε Rolls-Royce (+video)

Σε έναν φυσιολογικό κόσμο, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να ασχοληθεί κάτοχος Rolls-Royce με την αλλαγή λαδιών. Ούτε καν με αλλαγή ελαστικού. Για την ακρίβεια, ακόμα και η ίδια η οδήγηση του αυτοκινήτου τίθεται εν αμφιβόλω, καθότι συνήθως αποτελεί χρέος του σοφέρ. Ωστόσο αν κάποιος έχει μια Phantom και θέλει να λερώσει τα χέρια του, θα διαπιστώσει ότι η διαδικασία δεν είναι κάποιος τεχνικός Γολγοθάς.

Δείτε ακόμα: «Δεν θα υπήρχαμε χωρίς την BMW» λέει η Rolls-Royce

Σε αντίθεση με την ίδια διαδικασία στην Bugatti Veyron, η οποία απαιτεί το «λύσιμο» σχεδόν της μετάδοσης και εκτοξεύει το κόστος στις 21.000 ευρώ, στην Phantom η αλλαγή λαδιών είναι ίδια με όλων των απλών αυτοκινήτων. Η υπερπολυτελής λιμουζίνα σηκώνεται στο αναβατόριο, η τάπα του κάρτερ εντοπίζεται, ανοίγεται, τα παλιά λάδια στραγγίζονται και κατόπιν ο twinturbo V12 των 6.75 λίτρων είναι έτοιμος να υποδεχθεί τα καινούργια.

Διαβάστε επίσης: Θαυμάστε τη ρώσικη Rolls-Royce σε όλο της το μεγαλείο (+video)

Βέβαια ένα μοτέρ σχεδόν 7 λίτρων, με απόδοση 571 ίππων και 900 Nm ροπής, χρειάζεται πολύ λάδι. Για την ακρίβεια, 7.5 λίτρα! Αλλά με την ευκολία που μπορεί να γίνει η αλλαγή, δεν θα πρέπει να προβληματίζει η ποσότητα. Ούτε, φυσικά, το κόστος από την στιγμή που η Phantom ξεκινά από τις 350.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store