Πώς συμπεριφέρεται το VW Polo με και χωρίς ESP; (+video)

Αποτελεί κοινό τόπο η χρησιμότητα -για να μην πούμε αναγκαιότητα- του συστήματος ελέγχου της ευστάθειας στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Αλλιώς, του ESP, όπως το έχουμε μάθει και αγαπήσει. Η ηλεκτρονική συνδρομή στο κοντρολάρισμα της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου δεν επιδέχεται αρνητικών σχολίων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε πολύ εξειδικευμένα και σπορ μοντέλα, στα οποία η παρεμβατικότητα του ESP/ESC/ESM ή όπως διαλέγει κάθε εταιρία να το βαφτίσει, ενδέχεται να αλλοιώσει την οδηγική εμπειρία.

Δείτε ακόμα: Η τρομακτική διαφορά που κάνει η έλλειψη ESP (+video)

Σε κάθε άλλη περίπτωση, πάντως, το ESP σώζει ζωές, κρατάει ακέραιες υπολήψεις και γλιτώνει χρήματα από ενδεχόμενη επίσκεψη στο φανοποιείο. Κάτι που γίνεται ευκόλως αντιληπτό από την τροπή που πήρε το τεστ αποφυγής ταράνδου για το VW Polo. Το γερμανικό σουπερμίνι πραγματοποιεί την καθιερωμένη απότομη αλλαγή λωρίδας με το κοντέρ να δείχνει 77 χλμ./ώρα. Με τον ηλεκτρονικό «φύλακα-άγγελο» στις επάλξεις, η τάσεις αυτονόμησης της ουράς διατηρούνται σε τάξη, κρατώντας το Polo εντός προκαθορισμένης διαδρομής. Την έκφραση του οδηγού δεν την διακρίνουμε, αλλά λογικά θα έχει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο με το ελαφρύ -και πλήρως ελεγχόμενο- «χορευτικό» του πίσω μέρους.

Πάμε τώρα και στο αντίστοιχο σκηνικό με το ESP απενεργοποιημένο. Ο οδηγός και πάλι δεν διακρίνεται, αλλά κατά πάσα πιθανότητα να έχει «παγωμένα» τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Κι αυτό γιατί χωρίς την συμβολή των αλγορίθμων, το Polo «γυρνάει» απότομα παρασύροντας στο διάβα του κώνους τόσο από τον πρώτο διάδρομο (αυτόν της αλλαγής λωρίδας, δηλαδή), όσο και τον δεύτερο (την προσομοίωση της επαναφοράς του αυτοκινήτου). Βλέποντας τα πλάνα, παρατηρούμε πως η αποσταθεροποίηση ξεκινά με την πρώτη τιμονιά στα αριστερά-κάτι που δεν συμβαίνει με το ESP στη θέση ON. Από εκεί και πέρα η αλληλουχία των κινήσεων του αμαξώματος είναι ένα απλό ντόμινο, στο οποίο ο οδηγός προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια όρθια.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τι είναι τα συστήματα ABS, ASR και ESP;

Για αυτό σκεφτόμαστε διπλά πριν απενεργοποιήσουμε τα ηλεκτρονικά «δεσμά» του τετράτροχου συντρόφου μας.

Get it on Google Play Download on the App Store