Πόσα άλογα βγάζει η Bugatti Veyron στο δυναμόμετρο;

Η Bugatti Veyron είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο εντυπωσίασε και φυσικά συνεχίζει να συναρπάζει τόσο με την εμφατική του εμφάνιση, όσο και με την ιπποδύναμη που ξεπερνάει τους 1.000 ίππους!

Οι μηχανικοί της Royalty Exotics είχαν την ιδέα να βάλουν μια υπέροχη κόκκινη Veyron πάνω στο δυναμόμετρο για να δουν ποια είναι η πραγματική ιπποδύναμη.

Δείτε ακόμα: Ιμιτασιόν Bugatti Veyron πωλείται για 125.000 δολάρια!

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε, ότι η Veyron κινείται από έναν 8λιτρο quad-turbo κινητήρα, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 1.001 ίππους και η ροπή τα 1.250 Nm! Όμως ήρθε η ώρα της κρίσης και του δυναμόμετρου! Οι μηχανικοί έκαναν τρεις μετρήσεις οι οποίες αποκάλυψαν, ότι στους τροχούς καταλήγουν 897 ίπποι και 1.232 Nm ροπής. Όπως ανέφεραν και οι χειριστές του δυναμόμετρου της Dynojet αυτοκίνητα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, έχουν απώλειες που αγγίζουν το 20%. Για να δώσουν το κάτι παραπάνω (όχι ότι χρειάζεται εδώ που τα λέμε) στον πανίσχυρο κινητήρα, οι μηχανικοί της Royalty Exotics, θα αντικαταστήσουν το εργοστασιακό σύστημα εξαγωγής. Αναμένεται να τοποθετήσουν ένα της Ryft, το οποίο θα αυξήσει την ιπποδύναμη έως και 15%.

Διαβάστε επίσης: Τι κοινό έχει η Bugatti Veyron με την Skoda Οctavia;

Get it on Google Play Download on the App Store