Scania R500 ρίχνει καρότσες σε Mercedes-Benz Actros

Στημένα αυτοκίνητα σε ευθείες για να κοντραριστούν σε επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει, έχουμε παρακολουθήσει πάρα πολλές, από πολύ αργές κόντρες (δείτε εδώ), έως ταχύτατες με πανίσχυρα μοντέλα. Αυτή τη φορά όμως θα δείτε μια διαφορετική αναμέτρηση μεταξύ δύο δημοφιλών βαρέων οχημάτων, με και χωρίς φορτίο.

Διαβάστε ακόμα: Citroen Saxo VTS «φλομώνει» Honda Civic VTi (+video)

Οι πρωταγωνιστές της κόντρας είναι ένα Mercedes-Benz Actros 2548 6×2 και ένα Scania R500 6×2. Αμφότεροι οι τράκτορες είναι πανίσχυροι, όμως αυτός της Scania έχει προβάδισμα. Πιο αναλυτικά, το συγκεκριμένο Actros εφοδιάζεται με ένα 10.7 λτ. κινητήρα απόδοσης 480 ίππων και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 12 ταχυτήτων. Το Scania εξοπλίζεται με μεγαλύτερο μοτέρ 13.0 λτ. απόδοσης 500 ίππων, συνδυασμένο και αυτό με 12άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αρχικά, οι δύο τράκτορες κοντράρονται χωρίς φορτίο στο 1/4 μίλι, όπου στην πρώτη εκκίνηση το Scania αφήνει πολύ πίσω το Actros. Στη δεύτερη κόντρα, ο οδηγός του Mercedes κάνει επιλογή του Power mode και μειώνει σημαντικά τη διαφορά, όμως και πάλι το Scania βγαίνει νικητής. Κατόπιν τοποθετείται και στα δύο οχήματα τρέιλερ βάρους 44 τόνων, όπου και πάλι το Scania τερματίζει πρώτο. Στο μόνο σημείο που βγαίνει νικητής το Actros είναι στο φρενάρισμα που γίνεται με το φορτίο και αυτό είναι σημαντικότερο από την επιτάχυνση.

Δείτε ακόμα: Audi RS Q8 800HP «έσπασε» Tesla Model X (+video)

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο του carwow:

Get it on Google Play Download on the App Store