Skyline R34 800 ίππων ταρακουνάει το δυναμόμετρο (+video)

Όσα GT-R κι αν παρουσιαστούν, όσο γρήγορα κι αν είναι, στις συνειδήσεις όλων ένα ήταν, είναι και θα παραμείνει εις τους αιώνας το Nissan Skyline. Και μιλάμε φυσικά για το ανεπανάληπτο R34, το οποίο μπορεί να μετρά πάνω από 20 χρόνια σταδιοδρομίας, αλλά ακόμα σήμερα κάνει τα δυναμόμετρα να παραμιλάνε!

O ορισμός του «Godzilla» και με διαφορά το πιο αγαπημένο Nissan που έχει κυκλοφορήσει, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιαπωνικής και βελτιωτικής κουλτούρας. Πάνω στον RB26DETT -και τον «Διόσκουρο» 2JZ-GTE, της Toyota Supra MKIV- χτίστηκε ολόκληρη η βιομηχανία του tuning, αλλά και μεγάλο κομμάτι του κινηματογράφου. Το franchise του «The Fast and the Furious» έγινε γνωστό μέσα από τη Supra (στην πρώτη ταινία) και το Skyline (στη δεύτερη), γενόμενο τελικά μια από τις πιο προσοδοφόρες σειρές ταινιών στα χρονικά της μεγάλης οθόνης.

Ο εξακύλινδρος εν σειρά twinturbo των 2.6 λίτρων, συνιστά ένα από τα πιο βελτιώσιμα μοτέρ όλων των εποχών. Από τα 280 (που κανονικά ήταν 320) άλογα, έφτανε στα 450-500 με ένα «φτέρνισμα». Με εκτενέστερη ενασχόληση στο μηχανοστάσιο, η ισχύς έφτανε και ξεπερνούσε τα 800-1.000 άλογα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το κατάλευκο V-Spec, που θα απολαύσουμε να προκαλεί τρόμο στα ράουλα και τους παρισταμένους κατά τη διάρκεια της δυναμομέτρησης. 800,1 ίππους στο στρόφαλο απέδωσε ο RB26DETT, μοιράζοντας αδιακρίτως ντεσιμπέλ και φλόγες από την εξάτμιση. Και επειδή μιλάμε για R34, τέτοιας δύναμης μάλιστα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν πλάνα από το αγαπημένο του χόμπι: τις νυχτερινές κόντρες.

Get it on Google Play Download on the App Store