«Σούζα» η BMW M5 CS στην M 1000 RR (+video)

Μέχρι πριν λίγους μήνες, η M5 CS ήταν η ταχύτερη και ισχυρότερη BMW παραγωγής όλων των εποχών. Η παρουσίαση της XM στέρησε το δεύτερο τίτλο, την ώρα που το λανσάρισμα της πρώτης δίτροχης M την αποκαθήλωσε και από τον θρόνο του M GmbH. Η 1000 RR έγινε η πρώτη μοτοσικλέτα που φόρεσε το σήμα των BMW M, μπαίνοντας στα λημέρια της CS. Κάτι που μπορεί να διευθετηθεί μόνο μέσω κόντρας.

Κόντρα, ωστόσο, στην οποία η M5 CS μπαίνει ξεκάθαρα ως αουτσάιντερ. Ο 4.4 V8 twinturbo μπορεί να αποδίδει 635 ίππους και 750 Nm ροπής, στέλνοντας ισχύ σε όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και τετρακίνησης M xDrive, όμως όλα αυτά ζυγίζουν 1.825 κιλά. H Μ 1000 RR έχει να αντιπαρατάξει μόλις 999 κ.εκ. και 212 ίππους, με 112 Nm, όμως ο πίσω τροχός καλείται να εκτοξεύσει λίγο πάνω από 192 κιλά! Δεν υπάρχει καν λόγος να κάνουμε τους υπολογισμούς, για να δούμε πως υφίσταται τρομακτική διαφορά στην αναλογία κιλών ανά ίππο. Παρόλα αυτά, η M5 CS έχει το πλεονέκτημα του launch control, των τριών επιπλέον τροχών στη διαχείριση της δύναμης και του γεγονότος πως ο οδηγός της δεν χρειάζεται να ανησυχεί μήπως έρθει «καπάκι».

Φυσικά, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκίνητων που κοντράρονται με supersport μηχανή, δεν παύει να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες για νίκη. Η πολύ καλή εκκίνηση δίνει πρόσκαιρες ελπίδες, αλλά μόλις ο αναβάτης της M 1000 RR «ανοίγει» πλήρως τη μανέτα, η μοτοσικλέτα επιταχύνει λες και αλλάζει διάσταση. Ούτε στις ρεπρίζ καταφέρνει να κάνει κάτι η κορυφαία M5, παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς στα φρένα.

Get it on Google Play Download on the App Store