Subaru Forester STI 340 hp σφυρίζει και πυροβολεί

Η Subaru είναι συνώνυμη της τετρακίνησης, των boxer κινητήρων, του Impreza WRX STI και των turbo μοτέρ με τον φανταστικό ήχο. Λαίμαργοι μεν σε καύσιμο, αλλά σε κάθε βαθύ πάτημα του δεξιού πεντάλ, μαζί με την τουρμπίνα γεμίζει και ο οδηγός με αδρεναλίνη. Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από το σφύριγμα της σκάστρας, τότε το «πάτα – άσε» γκάζι γίνεται ένας μόνιμος εθισμός.

Όλα τα παραπάνω τα προσφέρει απλόχερα το βελτιωμένο και πολύ περιποιημένο Subaru Forester STI που θα δείτε και θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο. Πληροφοριακά, το Forester STI ήταν διαθέσιμο μόνο ως δεξιοτίμονο και σε περιορισμένες αγορές, όπως στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία και στην Αγγλία. Παρά τα χρόνια του μετράει και σε επιδόσεις, ακόμα και χωρίς καμία μετατροπή (μάλλον σπάνιο να υπάρχει εργοστασιακό).

Ο 2.5 λτ. επίπεδος 4κύλινδρος κινητήρας απέδιδε 265 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 378 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ., ενώ η μετάδοση σε όλους τους τροχούς γινόταν μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Στο συγκεκριμένο Forester STI η ισχύς έχει ανέβει στους 340 ίππους και στα 510 Nm ροπής, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 5,4 δευτερόλεπτα και τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 225 χλμ./ώρα. Σε κάθε περίπτωση επιταχύνει ταχύτατα (στο οδόμετρό του γράφει πάνω από 124.00 χλμ.), ενώ παρόλη τη βροχή ο οδηγός του δεν πτοείται και το πάει «σανίδα».

Get it on Google Play Download on the App Store