Subaru Impreza STI καίει καρδιές και λάστιχα (+video)

Η Subaru παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο Impreza. Αποκλειστικά πεντάθυρο πια, έχοντας αποχαιρετήσει εδώ και αρκετά χρόνια (από το 2016) την επωνυμία STI, η οποία πλέον δεν συνοδεύει ούτε το WRX, το οποίο με τη σειρά του διατίθεται επίσης αποκλειστικά με κιβώτιο CVT. Με άλλα λόγια, STI δεν υπάρχει στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας και το πιο σπορ μοντέλο της προσφέρεται μόνο με κιβώτιο μεταβαλλόμενης σχέσης.

Όποιος θέλει να γευτεί την παράδοση της Subaru Tecnica International, κοινώς, θα πρέπει να στραφεί στις ρίζες του Impreza. Στις πρώτες δυο γενιές του ιδανικά, όπου η εμφάνιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά προερχόταν απευθείας από τις νίκες και τα πρωταθλήματα των αγωνιστικών στο WRC. Φυσικά, όσα άλογα κι αν απέκτησαν τα μεταγενέστερα Impreza STI, πάντα το πρώτο θα ζει και θα βασιλεύει στις καρδιές όλων μας. Με τις «Πλειάδες» σε πόρτες και πορτμπαγκάζ, το χαρακτηριστικό μπλε ελεκτρίκ στο αμάξωμα, τις ακόμα πιο χαρακτηριστικές χρυσαφί ζάντες στις τέσσερις άκρες, την «απλώστρα» – σήμα κατατεθέν πίσω και, πάνω από όλα, το κροτάλισμα του 2.0λιτρου τούρμπο boxer, συνοδευόμενο από τα σφυρίγματα της wastegate.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά Impreza STI GC8 εκεί έξω, πρόθυμα να θυμίσουν στα νεότερα Subaru πώς είναι ο σωστός συνδυασμός επίπεδου κινητήρα και συστήματος τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive, σε ένα αγνό driver’s car.

Get it on Google Play Download on the App Store