Subaru Impreza WRX ρίχνει σε Murcielago! (+video)

Τα τουρμπάτα Subaru Impreza, είτε μιλάμε για WRX είτε -πολύ περισσότερο- για STI, φημίζονται για τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν σε υπεραυτοκίνητα. Από την εργοστασιακή τους κιόλας μορφή βάζουν πολύ δύσκολα στις διάφορες Lamborghini και Ferrari, ειδικά σε ορεινό «στροφείο» ή πίστα με στενή χάραξη. Μια Murcielago βίωσε το θρίλερ, από ένα βελτιωμένο WRX Wagon 2ης γενιάς.

Κάτω από το διαχρονικό κορμί της προκατόχου της Aventador συναντάμε τον ατμοσφαιρικό V12 των 6.2 λίτρων. Με 580 ίππους στις 7.500 σ.α.λ., 650 Nm στις 5.400 σ.α.λ. και 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο (τελευταία V12 Lambo με «αντρικό» χειροκίνητο), η τετρακίνητη Ιταλίδα (30-70 η κατανομή ισχύος) επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 3,8 δλ. και φτάνει μέχρι τα 330 χλμ./ώρα. Αριθμοί που σήμερα δεν λένε πολλά, όμως το 2001 έκαναν θόρυβο. Πέραν αυτών, βέβαια, η Murcielago αποτελεί τον τελευταίο «ταύρο» της παλιάς σχολής, που τρομοκρατούσε και έκανε τον οδηγό του να ιδρώνει. Όχι όπως η Diablo, αλλά δεν είχε και το κράτημα της Aventador.

Αυτά τα χαρακτηριστικά την έκαναν στόχο για τα rally replicas, τα οποία μπορούσαν (και μπορούν) να ελίσσονται στις στροφές και να περνάνε τις γρήγορες καμπές τέρμα γκάζι. Το κίτρινο «Scoobie» προέκυψε ως project πειράματος, για να διαπιστωθεί αν ένα αυτοκίνητο των 20.000 λιρών μπορεί να κερδίσει ένα των 200.000. O 2.0λιτρος υπερτροφοδοτούμενος boxer αναβαθμίστηκε στα 304 άλογα (από 225), το εσωτερικό «αποψιλώθηκε» και τοποθετήθηκε roll cage, η ανάρτηση αντικαταστάθηκε από νέα ρυθμιζόμενη και τα φρένα από μεγαλύτερα. Όλα, προκειμένου να γράψει καλύτερο χρόνο από τη Murcielago. Αγώνας που δικαιώθηκε πανηγυρικά, κατεβάζοντας τις ενδείξεις στο χρονόμετρο κατά σχεδόν 3,0 δλ. (-2,77 δλ., 1.21.36 αντί 1.24.13)!

Get it on Google Play Download on the App Store