Τα drift στα χιόνια θέλουν προσοχή και χέρια (+video)

Το χιόνι αποτελεί την χαρά του παιδιού, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα κανονικά παιδιά λατρεύουν να παίζουν χιονοπόλεμο και τσουλήθρα, τα «μεγάλα» να παίρνουν το αυτοκίνητο και να το παίζουν McRae και Makinen. Για το τελευταίο ωστόσο, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις: αυτογνωσία, ικανότητα και σύνεση. Ο οδηγός του Jeep Grand Cherokee που θα δούμε, παίρνει πολύ κάτω από τη βάση και στα τρία.

Το video αρχίζει με μια BMW Σειρά 1 να κάνει μικρά drift σε ένα χιονισμένο πάρκινγκ και ένα βελτιωμένο Grand Cherokee να «ψάχνεται» περισσότερο. To αμερικανικό SUV έχει kit ανύψωσης, διαφορετικές ζάντες και μια πολύ «διακριτική» μπάρα LED στην οροφή. Το αυτοκίνητο φαίνεται πως είναι προετοιμασμένο για εκτός δρόμου events, αλλά οι πλαγιολισθήσεις στο χιόνι είναι άλλη υπόθεση. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα όχημα κοντά στα 5 μέτρα και τους 2 τόνους.

Το Grand Cherokee βέβαια μπορεί να μην είναι Impreza STI ή Lancer Evo, αλλά διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και προγράμματα λειτουργίας. Αλλά, ο οδηγός του δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως έχει να κάνει με την ανάλογη μάζα. Το βασικότερο; Να μην υπερεκτιμά τις δυνατότητές του. Ο συγκεκριμένος, παρόλο που ξεκίνησε ωραία, η μεταφορά βάρους δεν του βγήκε. Ή υπερδιόρθωσε και το ανάποδο τον «πέταξε» απέναντι. Η κατάληξη ίδια ήταν: στα δέντρα.

Drifting in the snow from IdiotsInCars

Get it on Google Play Download on the App Store