VW Golf R 360 PS τα βάζει με Audi RS 3 (+video)

Στον υπέρτατο κριτή που δεν είναι άλλος από την ευθεία των 400 μέτρων, στήθηκαν δυο VW Golf R, το ένα βελτιωμένο από την Mountune κι ένα Audi RS 3 για να δουν ποιο θα επικρατήσει.

Η Mountune μπορεί να έγινε γνωστή από τις βελτιώσεις της σε Ford αλλά τώρα επεκτείνει τις βελτιωτικές της δραστηριότητες και στα μοντέλα της VW.

Δείτε ακόμα: Επικές κόντρες με Ferrari LaFerrari και Enzo (+video)

Έτσι λοιπόν έβαλαν το χέρι τους στο VW Golf R των 300 ίππων και 400 Nm ροπής, όπου με ένα κόστος 1.200 λιρών, (περίπου 1.340 ευρώ), τοποθέτησαν ένα νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο, αλλά κι ένα νέο «ελεύθερο» κιτ εισαγωγής. Συνδυαστικά πρόσθεσαν επιπλέον 60 ίππους και 100 Nm ροπής στο μοτέρ, με τα τελικά νούμερα ισχύος και ροπής να αγγίζουν τα 360 άλογα και 500 Nm αντίστοιχα. Δίπλα τους, στάθηκε το Audi RS 3 Sportback, το οποίο από το εργοστάσιο εξοπλίζεται με τον TFSI κινητήρα των 2.5 λίτρων, απόδοσης 400 ίππων και 480 Nm ροπής. Και τα τρία μοντέλα είναι τετρακίνητα, με την μετάδοση της δύναμης να εξασφαλίζεται από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Οι κόντρες στο δρόμο κάνουν κακό στις λαμαρίνες! (+video)

Αυτή η ιδιαίτερη κόντρα έχει ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος, μιας και πέρα από επιταχύνσεις από στάσεις, οι δοκιμαστές έκαναν κι εν κινήσει, αλλά και δοκιμές στα φρένα των μοντέλων.

Πού επικράτησε το Golf της Mountune; Στην πρώτη αναμέτρηση εν κινήσει και στο φρενάρισμα, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλο στο 400άρι και έχασε μόνο τις ρεπρίζ με το DSG στο Dynamic Mode. Συνολικό σκορ 3-2 για το χάτσμπακ από το Βόλφσμπουργκ και τα «κλειδιά» των hot hatches του VW Group

Get it on Google Play Download on the App Store