Τερματισμένο Toyota GR86 στην autobahn (+video)

Το Toyota GR86, μαζί με το αδελφό Subaru BRZ, άκουσαν πολλά στην πρώτη τους γενιά σχετικά με την έλλειψη δύναμης και τις σχετικά χλιαρές επιδόσεις τους. Κάτι που οδήγησε τους Ιάπωνες σε ριζικές αλλαγές στα MK2, που περιλάμβαναν καινούργιο κινητήρα και σημαντικά παραπάνω ισχύ. Αλλαγές που, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε σε μια βόλτα στην autobahn, απέδωσαν.

Το καθαρόαιμο πισωκίνητο sportscar της Toyota διαθέτει 234 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 3.700 σ.α.λ. από τον τετρακύλινδρο boxer των 2.4 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο ή ισάριθμων σχέσεων αυτόματο κιβώτιο. Σε αμφότερες περιπτώσεις παρατηρούμε ουσιώδη βελτίωση στο γκάζι, καθώς το μεν χειροκίνητο θέλει 6,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα το δε αυτόματο 6,6 λ., την ώρα που το προηγούμενο 86άρι ήθελε κοντά στα 7,0 δλ. το χειροκίνητο και γύρω στα 7,5 δλ. το αυτόματο για τις ίδιες μετρήσεις.

Ανάλογες διαφορές συναντάμε και στις τελικές, καθώς το νέο GR86 κυμαίνεται από τα 216 (αυτόματο) έως τα 226 χλμ./ώρα (μηχανικό). Σε αντιπαραβολή, περίπου στα ίδια επίπεδα με το σημερινό αυτόματο κυμαινόταν το προηγούμενο χειροκίνητο (220 χλμ./ώρα). Στο κοντέρ βέβαια, μπορείς να δεις και παραπάνω από όσα ανακοινώνει η Toyota. Ο «σεσημασμένος» AutoTopNL πήρε το ιαπωνικό sportscar στην autobahn, «έραψε» το δεξί πεντάλ στη μοκέτα και παραλίγο να εμφανίσει 230 χλμ./ώρα στο ταχύμετρο. Το ανώτερο που έδειξε το ψηφιακό κοντέρ ήταν 229 χλμ./ώρα, δείγμα ότι δεν «κλέβει» σχεδόν καθόλου (σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να βλέπαμε και 240).

Get it on Google Play Download on the App Store