Tesla Model S «γειώνει» Porsche 911 Turbo S (+video)

H Porsche 991 Turbo S τα έχει βάλει με supercars, τα έχει βάλει με hypercars, πανηγυρίζοντας πλείστες όσες νίκες. Εδώ, όμως, δεν έχει απέναντί της ένα απλό Tesla. Το Model S Plaid είναι το ταχύτερο και ισχυρότερο που έχει κατασκευάσει η φίρμα του Elon Musk.

Με 1.020 ίππους και 1.424 Nm από το μηδέν, το δικινητήριο και τετρακίνητο Plaid κατέρριψε πριν λίγες μέρες το ρεκόρ όλων των εποχών στο 400άρι για αυτοκίνητο παραγωγής, με χρόνο 9,08 δλ.! Η προηγούμενη 911 Turbo S σίγουρα έχει αντιμετωπίσει πανίσχυρους αντιπάλους, θέλει 2,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, εκτινάσσεται στην εκκίνηση χάρις στο σύστημα τετρακίνησης, αλλάζει ταχύτατα σχέσεις μέσα από το 8άρι PDK, κάνει γενικά τους 580 ίππους και τα 750 Nm του 3.8 twinturbo εξακύλινδρου boxer να φαντάζουν περισσότερα. Αλλά δίπλα στο Model S Plaid, απλούστατα και γλαφυρά, είναι λίγα.

H κόντρα που θα παρακολουθήσουμε έγινε στα 200 μέτρα, αντί των καθιερωμένων 400. Η πρεμούρα του οδηγού της Porsche ήταν τέτοια, ώστε την πρώτη φορά ξεκίνησε πολύ πριν ανάψει το πράσινο φως. Και πάλι όμως, το Tesla παραλίγο να προλάβει την Turbo στη μισή απόσταση από αυτή που ξέρουμε στα dragster. Κάτι που σημαίνει πως ακόμα και με «ζαβολιά» στην εκκίνηση, αν μιλούσαμε για 400άρι δεν αποκλείεται το Model S Plaid να τερμάτιζε πρώτο. Υπό κανονικές συνθήκες, δεν τίθεται η παραμικρή αμφισβήτηση. Η Turbo S παραδίδει το στέμμα της στο Plaid, προσέχοντας να μην τη χτυπήσει το ρεύμα όσο το κάνει.

Get it on Google Play Download on the App Store