Tesla Model S Plaid άνετα στα 350 χλμ./ώρα (+video)

Το Tesla Model S Plaid δεν σταματά να αφήνει έκθαμβους οδηγούς και αυτοκινητικό κοινό, μέσω των ασύλληπτων επιδόσεών του. Θα περίμενε κανείς πως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών στο 400άρι και δυνάστης των περισσότερων hypercars στην ευθεία, δεν θα είχε να αποδείξει κάτι παραπάνω. Όπως αποδεικνύεται, όμως, το ταβάνι στο γκάζι και τις δυνατότητες του Plaid απλά δεν έχει όρια.

Το Model S των 1.020 ίππων και 1.424 Nm ροπής επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,0 δλ., καλύπτει τα μέτρα από στάση σε χρόνους επιπέδου 9,0 δλ. και φτάνει μέχρι τα 320 χλμ./ώρα, όπου μπαίνει ηλεκτρονικό «φρένο» για την προστασία της μπαταρίας και των ηλεκτροκινητήρων. Χωρίς τον ηλεκτρονικό περιοριστή, ουδείς γνωρίζει μέχρι πού μπορεί να φτάσει το «1.000άρι» Tesla. Το Electek.co αποφάσισε να το ανακαλύψει, παρακάμπτοντας το λογισμικό και ελευθερώνοντας το Plaid από τα ηλεκτρονικά δεσμά.

Ένας αεροδιάδρομος επιλέχθηκε για την υλοποίηση του εγχειρήματος, αλλά τελικά ούτε αυτός αποδείχθηκε αρκετός για τη δυναμική του Plaid. Το δεξί πεντάλ έγινε ένα με το πάτωμα, οι ενδείξεις στο ψηφιακό καντράν άρχισαν να ανεβαίνουν με καταιγιστικό ρυθμό, δίχως να κόβουν ρυθμό ούτε πάνω από τα 200 μίλια/ώρα (320 χλμ./ώρα) – εκεί, δηλαδή, που κανονικά θα σταματούσε η επιτάχυνση. Το λευκό Model S συνέχισε να «δίνει», αλλά για μόλις 16 μίλια/ώρα (27 χλμ./ώρα) παραπάνω καθότι ο οδηγός χρειάστηκε να φρενάρει, λόγω μήκους του διαδρόμου. Ακόμα και τα 216 μίλια/ώρα (347 χλμ./ώρα) φαντάζουν μετριοπαθή, κρίνοντας από το ρυθμό που άλλαζαν τα ψηφία στο κοντέρ. Μόνο ένας μεγαλύτερος διάδρομος θα μας αποκαλύψει την πραγματική τελική του Model S Plaid, η οποία σίγουρα είναι πολύ πάνω από τα 350 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store