Της Γερμανίας στα τετρακίνητα hot hatches (+video)

Αν μη τι άλλο οι Γερμανοί σχεδόν μονοπωλούν την κατηγορία των τετρακίνητων hot hatches. Audi S3, BMW M135i, Mercedes-AMG A35 και VW Golf R μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους σε προδιαγραφές και προσανατολισμό, που κάλλιστα θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις «αδερφάκια».

Για τα Audi S3 και VW Golf R, ισχύει. Κοινή πλατφόρμα, ο 2λιτρος TSI κάτω από το καπό, το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη (S tronic για το Audi, DSG στο VW) και σύστημα τετρακίνησης στη μετάδοση της ισχύος. Το Golf είναι λίγο πιο δυνατό και ισχυρότερο όλων, με 320 ίππους και 420 Nm ροπής, εν συγκρίσει με τα 310 άλογα και τα 410 Nm του συγγενή από Ίνγκολσταντ. BMW και Mercedes εμφανίζονται ισοδύναμες, στα 306 άλογα, όμως η M135i διαθέτει την περισσότερη ροπή από όλα (450 Nm) και η A35 τη λιγότερη (400 Nm).

Όλα τους είναι 2λιτρα τετρακύλινδρα και υπερτροφοδοτούμενα, ενώ το «μπλοκ» των 7 σχέσεων στα αυτόματα κιβώτια σπάει το 8άρι Steptronic της BMW. Από πλευράς επιδόσεων, η γερμανική τετράδα ανακοινώνεται κάτω από τα 5 δλ. (4,7-4,8 δλ.) για το 0-100 χλμ./ώρα και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Τέσσερις τετρακίνητο «κλώνοι» 300+ ίππων, που παίζουν στο δέκατο για την καλύτερη επιτάχυνση. Η καλύτερη συνταγή για εμφύλιο ντέρμπι. Ποιος επικρατεί;

Get it on Google Play Download on the App Store