Το Ford Puma Rally1 πήρε τα βουνά (+video)

Το Ford Puma Rally1 παρουσιάστηκε μεν, όμως οι δοκιμές εξέλιξης εν όψει της νέας -και για πρώτη φορά, υβριδικής- σεζόν του WRC συνεχίζονται αδιάλειπτα. Το πρωτάθλημα του 2022 ξεκινά το τριήμερο 20 – 23 Ιανουαρίου, στο φημισμένο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Εκεί όπου βρίσκεται, δηλαδή, αυτή την περίοδο η M-Sport και δοκιμάζει το αγωνιστικό Puma, με σκοπό να επιστρέψει στη διεκδίκηση των τίτλων. Η εργοστασιακή υποστήριξη της Ford επιστρέφει και μαζί της, οι ελπίδες για πρωτάθλημα τόσο στους Οδηγούς, όσο και τους Κατασκευαστές. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο του «Μπλε Οβάλ» εισάγει ένα υβριδικό σύστημα, που ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και τo ρολάρισμα και την αποθηκεύει σε μια μπαταρία 3,9 kWh, πριν τη χρησιμοποιήσει για να υποστηρίξει τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα EcoBoost των 1.6 λίτρων με επαναλαμβανόμενες «τονωτικές ενέσεις» διάρκειας έως και τριών δευτερολέπτων μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων.

Η συνδυαστική ισχύς ηλεκτρικού – θερμικού μοτέρ υπολογίζεται στα 380 με 400 άλογα, έχοντας το πρώτο να κινεί το αυτοκίνητο κατ’ αποκλειστικότητα μέσα σε πόλεις, το service park καθώς και σε επιλεγμένα τμήματα μεταξύ των ειδικών διαδρομών. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας εξωτερική πηγή στα ειδικά σημεία σέρβις μεταξύ των ειδικών διαδρομών, διαρκώντας περίπου 25 λεπτά για να γεμίσει.

Στα πηδάλια του Puma Rally1 θα βρίσκονται οι ήδη υπάρχοντες Gus Greensmith και Adrien Fourmaux, με τον πρώην οδηγό της Hyundai, Craig Breen, να ολοκληρώνει την τριπλέτα που θα αναλάβει να επαναφέρει τη Ford σε θέση διεκδικητή. Πάμε να δούμε πώς σκοπεύει να το καταφέρει.

Get it on Google Play Download on the App Store