Το Kia EV6 GT «σκουπίζει» το Nurburgring (+video)

Το Kia EV6 GT είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, σε ζήτημα επιτάχυνσης. Η κορυφαία έκδοση του δυναμικού ηλεκτρικού παράγει 585 ίππους και 740 Nm από τους δυο ηλεκτροκινητήρες, καταφέρνοντας να κερδίσει κόντρες απέναντι σε Ferrari, Lamborghini, Porsche και Mercedes-AMG! Τα προσόντα του δεν περιορίζονται βέβαια μόνο στις ευθείες, καθώς με την ίδια ευκολία μπορεί να κάψει λάστιχο κινούμενο με το πλάι, ακόμα και μέσα στο Nurburgring.

Το L’argus πήρε το κορεατικό υπερ-crossover και επισκέφθηκε την «Πράσινη Κόλαση», με σκοπό να κάνει όσο το μεγαλύτερο μέρος των 21 χιλιομέτρων της διαδρομής «τέρμα ανάποδο». Το Drift Mode προσφέρεται εξάλλου, όπως και οι πάνω από 170 στροφές του Nordschleiffe. Το EV6 GT δεν αντιμετωπίζει την παραμικρή δυσκολία στο να «σκουπίζει» την άσφαλτο από καμπή σε καμπή, σοκάροντας παράλληλα τους οδηγούς supercars και sportscars όταν ο δικός του αποφασίζει να ακολουθήσει γραμμές.

Όπως θα διαπιστώσουμε στα θεαματικά on board πλάνα των Γάλλων, το EV6 GT περνάει κυριολεκτικά ό,τι βρίσκει μπροστά του. Από Mazda RX-8 και Renault Clio R.S., BMW M2 (βελτιωμένες κι εργοστασιακές) και M3, απλές Porsche 911, μέχρι Mercedes SLS AMG και 911 GT2, τίποτα δεν είναι ασφαλές από τον καταιγισμό επιτάχυνσης του κορυφαίου EV6. Κι όλα αυτά προσφέροντας θέαμα, όπου το επιτρέπει η κίνηση, φτάνοντας παράλληλα μέχρι τα 245 χλμ./ώρα (στα 260 χλμ./ώρα ο κόφτης). Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, σε ηλεκτρική εκδοχή και κορεατική εκτέλεση.

Get it on Google Play Download on the App Store