Το νέο VW Golf GTI εν δράσει (+video)

Δεν πάνε πολλές μέρες από την παρουσίαση του VW Golf GTI MK8. Του αυτοκινήτου που έχει το καθήκον της συνέχισης μιας 44ετούς κληρονομιάς και το ιστορικό φορτίο του δημιουργού των hot hatches. Ώρα, λοιπόν, να το δούμε εν δράσει.

Δείτε ακόμα: Έριξε 130.000 ευρώ σε VW Golf GTI MK1! (+video)

Ο 2λιτρος TSI σε απόδοση 245 ίππων και 370 Nm. Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είναι η στάνταρ επιλογή, με το 7άρι DSG να διατίθεται προαιρετικά. Το σύστημα ηλεκτρονικού μπλοκέ XDS είναι επίσης στάνταρ, με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ DCC (Dynamic Chassis Control) να αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού και να διαθέτουν 4 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας: Individual, Comfort, Eco και Sport. Ένα νέο σύστημα, ονόματι Vehicle Dynamics Manager, αναλαμβάνει τη διαχείριση και παραμετροποίησή τους.

Επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, οπότε θα πρέπει να λάβουμε ως οδηγό το απερχόμενο. Το GTI MK7 των 230 ίππων και 350 Nm χρειάζεται 6,4 δλ. για να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση, τόσο με το 6άρι χειροκίνητο όσο και με το 7άρι DSG, με την τελική να φτάνει στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί το VW Golf R να σταθεί δίπλα στο Mitsubishi Evo 9; (+video)

Εκτός του GTI, υπάρχει το ντίζελ GTD και το υβριδικό GTE. Στα ακόλουθα πλάνα, όμως, θα δούμε και ακούσουμε την 8η εκδοχή του γεννήτορα ολόκληρης της κατηγορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=LE-GxtHlmC0

Get it on Google Play Download on the App Store