Το Suzuki Jimny «βομβάρδισε» το Hummer! (+video)

Suzuki Jimny και Hummer H1 έχουν τόση σχέση μεταξύ τους, όση η φυσαρμόνικα με τα ντραμς. Ανήκουν στην ίδια, ευρύτερη κατηγορία: αυτοκίνητα τα δυο πρώτα, μουσικά όργανα τα άλλα δύο. Κάπου εκεί σταματούν οι ομοιότητες.

Παρόλα αυτά, το carwow θέλησε να τα βάλει σε κόντρες. Ενδεχομένως, να πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα που το Jimny ξεκινάει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο 1.500άρης των 102 ίππων και 130 Nm υστερεί του ατμοσφαιρικού ντίζελ 6.5 V8, που παράγει 197 ίππους και 583 Nm ροπής. Το κιβώτιο έχει μεν μια παραπάνω σχέση (5 αντί 4) και είναι χειροκίνητο, κάτι που συνεπάγεται ταχύτερες αλλαγές από το αρχαϊκής τεχνολογίας αυτόματο του H1. Όμως η πολιτική έκδοση ενός οχήματος που αποτελεί συνώνυμο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, έχει σε αφθονία κάτι άλλο: κιλά.

Δείτε ακόμα: Η πιο αργή επιτάχυνση με Lada Niva (+video)

Το βάρος του αμερικανικού φορτηγού ξεπερνά τους 3,5 τόνους, φτάνοντας συνολικά τα 3.600 κιλά! Δίπλα του, το μικρό 3θυρο των 1.100 κιλών από την Ιαπωνία μοιάζει φτερό στον άνεμο. Προφανώς, το Jimny δεν έχει ελπίδα σε κόντρα έλξης. Ούτε καν σε συνεργασία με την Mercedes G-Class. Εδώ όμως, έχουμε μια καθαρή αναμέτρηση στην ευθεία. Όποιος περάσει πρώτος την γραμμή τερματισμού στα 400 μέτρα, παίρνει τη νίκη.

Το Jimny ολοκληρώνει την διαδικασία σε 18,4 δλ. Με νορμάλ δεδομένα, ρυθμός χελώνας. Συγκριτικά με το Hummer, επιτάχυνση επιπέδου βελτιωμένου «Godzilla»! Η ασύλληπτα μεγαλύτερη μάζα του «κομάντο» και τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, μαζί με αυτά του κιβωτίου, ταιριάζουν μια χαρά στις επιχειρήσεις σε Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν κλπ., όμως σε άσφαλτο και τέρμα γκάζι μετατρέπουν το μικρό Suzuki σε Ferrari SF90 Stradale.

Δείτε επίσης: Koenigsegg Regera vs Peugeot 106 1.1 (+video)

Το αυτό και για την επιτάχυνση από στάση, σε περίπτωση που νόμιζε κάποιος ότι έφταιγε η εκκίνηση. Στα φρένα, όμως, το Hummer έκανε την τεράστια έκπληξη. Παρά το γεγονός πως μπορεί να εξαϋλώσει οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα του, ο «Γολιάθ» μπορεί να φρενάρει! Καλύτερα ακόμα και από ένα καθαρά επιβατικό αυτοκίνητο, που ζυγίζει ούτε το 1/3.

https://www.youtube.com/watch?v=XQRKe9-RjeA

Get it on Google Play Download on the App Store