Το συγκινητικό video για το «αντίο» του VW Beetle (+video)

Μετά από 81 χρόνια και 3 γενιές, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον θρυλικό «Σκαραβαίο». Ένα αυτοκίνητο που ξεκίνησε ως όραμα του Αδόλφου Χίτλερ για το «αυτοκίνητο του λαού» και εξελίχθηκε σε σύμβολο της ελευθερίας και της ειρήνης, μέσω των «παιδιών των λουλουδιών» -δημιουργώντας στο μεσοδιάστημα δυο γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας («Volkswagen» = αυτοκίνητο του λαού, ολόκληρο το οικοδόμημα της Porsche ξεκίνησε από το σκαρί του Beetle)- ήρθε η ώρα να πάρει τη θέση του στην στρογγυλή τράπεζα της Ιστορίας.

Δείτε ακόμα: Ασύλληπτη τιμή για «καινούργιο» VW Beetle του 1964

Η VW, λοιπόν, οργάνωσε μια μεγαλειώδη εκστρατεία για τον αποχαιρετισμό του αλησμόνητου «Σκαθαριού», επιστρατεύοντας κάποια άλλα «σκαθάρια». Δημιούργησε ένα αποχαιρετιστήριο animated video 1.30 λεπτών – φόρο τιμής, με την ονομασία «The Last Mile». Σε αυτό ακούμε το τραγούδι «Let it be» των Beatles, σε εκτέλεση της παιδικής χορωδίας του Σικάγο, να συνοδεύει το Beetle στα σχεδόν 90 χρόνια πορείας του. Οι δεσμοί Beetle και Beatles κρατάνε από το 1969, όταν το γερμανικό αυτοκίνητο εμφανίστηκε σε ένα εκ των σημαντικότερων εξώφυλλων στα χρονικά της μουσικής.

Το ενδέκατο άλμπουμ της βρετανικής μπάντας, με τίτλο «Abbey Road», θεωρείται ως το τελευταίο των Beatles καθώς μπορεί το «Let it be» να κυκλοφόρησε αργότερα, ωστόσο το  «Abbey Road» ήταν αυτό που οι John Lennon-Paul McCartney-George Harrison-Ringo Star ηχογράφησαν πριν διαλυθούν. Στο ενάμιση λεπτό διάρκειας, βλέπουμε τον Ren (τον χαρακτήρα που οδηγούσε Beetle στην ταινία «Footloose» και ενσάρκωσε ο Kevin Bacon) και τον Andy Warhol. Το video έπαιξε prime time σε στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των Η.Π.Α. -το ABC και το CNN- ενώ οι οθόνες στην Times Square γέμισαν διαφημίσεις της VW και του Beetle. Στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας καμπάνιας, το σήμα «μονιμοποιήθηκε» στο κεντρικό μόνιτορ και έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πέρασμα στην τρίτη δεκαετία του 2000.

Διαβάστε επίσης: Παππούς έκλεψε κατά λάθος VW Golf!

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγκινηθούμε, αποχαιρετώντας ένα από τα τοτέμ της αυτοκίνησης, αλλά και της γενικότερης pop κουλτούρας.

Get it on Google Play Download on the App Store