Toyota Avalon TRD με σλικ σε πίστα (+video)

Το όνομα «Avalon» είναι άγνωστο στους δρόμους της Ευρώπης, ωστόσο στις Η.Π.Α. που κυκλοφορεί πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Toyota. Τοποθετείται πιο πάνω από το Camry και με μήκος που αγγίζει τα 5 μέτρα, αποτελεί το μεγάλο σεντάν της ιαπωνικής μάρκας.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το νέο Toyota Avalon TRD των 301 ίππων;

Η έκδοση TRD, όπως στο αντίστοιχο Camry, αφήνει κατά μέρους τον οικογενειακό χαρακτήρα και δίνει έμφαση στις οδηγικές ανησυχίες. Πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, που «αγριεύει» την εμφάνιση και δημιουργεί ένα εξόχως δυναμικό σχήμα. Αλλαγές σε αναρτήσεις και φρένα, αλλά και 301 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ. και 362 Nm ροπής στις 4.700 σ.α.λ. μεταφέρονται στους πίσω τροχούς. O ατμοσφαιρικός 2GR-FKS V6 των 3.456 κ.εκ., σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, επιταχύνει το αμάξωμα των 4.976 χλστ. μήκους και 1.680 κιλών βάρους στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 6,1 δλ. Η τελική να φτάνει τα 210 χλμ./ώρα και επιτυγχάνεται με 5η σχέση, αφού οι 6 έως 8 είναι overdrive.

Διαβάστε επίσης: H Toyota Supra «διαλύει» τη Ford Mustang Bullitt (+video)

Το κατακόκκινο Avalon TRD που θα δούμε εν δράσει, κινείται γρήγορα στην πίστα Sonoma Raceway. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο Hall of Famer του NASCAR, Darrell Waltrip. Με 3 πρωταθλήματα NASCAR (’81, ’82, ’85) και 84 νίκες στο παλμαρέ του, ο Αμερικανός πιάνει το ελαφρώς μεταποιημένο Avalon TRD (σλικ ελαστικά και μηχανικό χειρόφρενο οι μετατροπές) και το ευχαριστιέται.

Get it on Google Play Download on the App Store