Toyota Corolla T Sport «τεζάρει» το κοντέρ (+video)

Σύσσωμη η petrolhead κοινότητα περιμένει το λανσάρισμα του Toyota GR Corolla. Μια εξέλιξη που όχι μόνο θα δώσει αδερφάκι στο GR Yaris, αλλά κυριότερα θα μας κάνει να θυμηθούμε τα χρόνια του Corolla T Sport.

Την πιο υστερική μορφή που είδε ποτέ το ιαπωνικό μικρομεσαίο, έχοντας έναν κινητήρα – «εκρηκτικό μηχανισμό» στο μηχανοστάσιο και εμφάνιση που με το ζόρι διαφοροποιείτο από τα 1.400άρια. Οι Ιάπωνες δημιούργησαν στις αρχές των 00’s ένα από τα πιο undercover αυτοκίνητα όλων των εποχών, συνοδεύοντας τη δαιμονιώδη απόδοση του 1.8 VVTL-i με μια τετράδα 16άρες ζάντες και μερικά σήματα. Το σύστημα μεταβλητού βυθίσματος των βαλβίδων άλλαζε το προφίλ των εκκεντροφόρων στις 6.800 σ.α.λ., κάνοντας ακόμα και το VTEC της Honda να φαντάζει σχετικά ήπιο.

Εν έτει 2002 μπορούσες να αγοράσεις καινούργιο ένα Corolla, με όλα τα τυπικά του προσόντα (χώροι, αξιοπιστία, κατανάλωση κλ) συν 192 ίππους στις 7.800 σ.α.λ., 180 Nm στις 6.800 σ.α.λ. και κόφτη στις 8.200 σ.α.λ. Με άλλα λόγια, το νεύρο της Celica T Sport σε οικογενειακή συσκευασία. Η Toyota ανακοίνωνε 8,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ωστόσο η πραγματική δυναμική του αυτοκινήτου ήταν κοντά στο 1 δλ. ταχύτερα. Ακόμα και σήμερα, όπως θα απολαύσουμε, το Corolla T Sport ολοκληρώνει με άνεση το 100άρι σε 7,6 δλ., φτάνοντας μέχρι τα 220 χλμ./ώρα τελικής. Εντυπωσιακή και η ακρίβεια του κοντέρ, που δεν εμφανίζει σχεδόν καθόλου απόκλιση με τα δεδομένα του GPS.

Get it on Google Play Download on the App Store