Τρομάρα επιπέδου F1 από την Giulia GTAm! (+video)

Η Alfa Romeo δεν αναβίωσε απλά τις θρυλικές GTA και GTAm πέρσι, με τη μορφή της Giulia. Δημιούργησε το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της!

To δίδυμο της ομάδας των Ιταλών στη Formula 1 συμμετείχε ενεργά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, με το αεροδυναμικό πακέτο να έχει εξελιχθεί στη σήραγγα της Sauber. Οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi έχουν γράψει δεκάδες χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της GTA, όμως σπάνια τους βλέπουμε μαζί στην κορυφαία Giulia. Το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας και η νεότευκτη πίστα της Τζέντα προσέφερε μια σπάνια ευκαιρία στους δυο πιλότους, να βρεθούν στο ίδιο αυτοκίνητο. Στο ρόλο του οδηγού, ο πρωταθλητής του 2007. Σε αυτόν του επιβάτη, ο Giovinazzi. Κι όπως ξέρουμε, όταν βρίσκεσαι στο δεξί κάθισμα κι ο άλλος πηγαίνει «τάπα», η τρομάρα προκύπτει σχεδόν αυτόματα.

Ο Ιταλός τα «είδε όλα» από το ρυθμό του Φιλανδού, μέσα σε μια πίστα που πολλοί συνάδελφοί τους (και γενικότερα, άνθρωποι των ομάδων) χαρακτήρισαν ως επικίνδυνη. Παρόλα αυτά, τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, το ειδικά σεταρισμένο δίδυμο πλαισίου-ανάρτησης, τα επίσης ειδικά εξελιγμένα ελαστικά και, φυσικά, οι ικανότητες του Kimi έδωσαν «φτερά» στην Giulia GTAm, κρατώντας το αυτοκίνητο εντός πορείας και μακριά από κακοτοπιές (βλέπε μπαριέρες).

Να θυμίσουμε πως η σύγχρονη GTAm απολαμβάνει 540 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ. από τον -καταγωγής Ferrari- 2.9 V6 twinturbo, μειωμένο κατά 100 κιλά βάρος σε σχέση με την απλή Giulia QV (1.520 στο σύνολο), roll cage, αναλογία 2,81 κιλών ανά ίππο, 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και τελική 290 χλμ./ώρα. Όλα αυτά, στα χέρια ενός πιλότου F1 αρκούν για να τρομάξουν οδηγό ίδιου επιπέδου!

Get it on Google Play Download on the App Store