Τυφλή προσπέραση οδήγησε σε συντριβή (+videos)

Για να γίνει μια προσπέραση με ασφάλεια, θα πρέπει να υπάρχει ορατότητα, να μη διέρχεται σε κοντινή απόσταση από το αντίθετο ρεύμα άλλο όχημα και πάντοτε να γίνεται σε ευθεία και ποτέ πριν από στροφή. Επίσης, ο οδηγός πρέπει πάντα να ακολουθεί τον Κ.Ο.Κ. και να κάνει προσπέραση εκεί που επιτρέπεται, διαφορετικά καραδοκεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Δείτε ακόμα: Yugo προσπερνάει και τρολάρει Tesla Model S!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός ενός Peugeot 406 στην Αυστραλία, έβαλε την ταυτότητα στο στόμα του, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και όποιον πάρει ο Χάρος! Δεν προσπέρασε ένα μόνο αυτοκίνητο σε δρόμο μονής κυκλοφορίας και σε κατοικημένη περιοχή, αλλά όπως φαίνεται από το δεύτερο βίντεο, πρέπει να προσπάθησε να περάσει όλη την ουρά των αυτοκινήτων. Τελικά, αφού απέφυγαν το 406 άλλοι οδηγοί που πήγαιναν κανονικά στο ρεύμα τους, το κακό δεν άργησε να γίνει. Ο οδηγός του γαλλικού σεντάν ακούμπησε στη ρόδα του προπορευόμενου Holden Commodore με το τρέιλερ και εκσφενδονίστηκε.

Πιθανώς να αναρωτηθείτε βλέποντας τα βίντεο, αν ο οδηγός του Commodore επιτρέπονταν να στρίψει αριστερά πατώντας τις γραμμές. Σύμφωνα με σχετικό ερώτημα που τέθηκε στα σχόλια, η απάντηση είναι ότι είναι νόμιμο να πατάει πάνω σε γραμμές για να στρίψει σε δρόμο.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τα πρόστιμα για παράνομη προσπέραση;

Παρακολουθείστε παρακάτω και τα βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store