Volvo με 500.000 χιλιόμετρα πάει τραίνο (+video)

Η σωστή συντήρηση σε κάθε αυτοκίνητο, αποτελεί το «Α» και το «Ω» για την εύρυθμη λειτουργία του, πόσο μάλλον όταν το οδόμετρό του γεμίζει με δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Στο άκουσμα και μόνο ότι ένα αυτοκίνητο έχει φτάσει τις 500.000 χιλιόμετρα, έρχονται στο νου εικόνες ενός ταλαιπωρημένου οχήματος, που μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο για να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται ότι δεν ισχύει για το Volvo που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. Πρόκειται για ένα V70 2.4 του 2000, με 488.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του. Παρόλα αυτά και από όσο μπορούμε να διακρίνουμε στο βίντεο, ο κάτοχός του φαίνεται να το προσέχει πολύ. Κάτι που αποδεικνύεται και όταν βγαίνει στην Autobahn, όπου φτάνει χωρίς δισταγμούς και «περίεργους» θορύβους τα 210 χλμ./ώρα. Ο μόνος ήχος που ακούγεται από τον κινητήρα, είναι μια διακριτική μελωδία από τους 5 κυλίνδρους.

Όταν ήταν καινούργιο το ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο των 2.435 κ.εκ., απέδιδε 140 ίππους και 220 Nm ροπής. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, επιτάχυνε από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 205 χλμ./ώρα, την οποία πιάνει ξεκούραστα και μετά από τόσα χρόνια και χρήση.

Δείτε το χιλιομετροφάγο αυτό Volvo στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store