Z Coupe, Supra & Mustang σε πισωκίνητες απολαύσεις

Από τη στιγμή που η Nissan παρουσίασε το Z Coupe, άπαντες περιμέναμε την κόντρα του με την Toyota Supra. Ούτως ή άλλως, ο νέος «Ζορό» με αυτό τον ανταγωνιστή κατά νου σχεδιάστηκε, αυτόν θέλει να ξεπεράσει σε κάθε τομέα. Όταν, όμως, μιλάμε για πισωκίνητα και δυνατά sportscars, δεν γίνεται να μείνει εκτός συζήτησης η Ford Mustang. Στο φινάλε-φινάλε, για το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της κατηγορίας πρόκειται.

Οι τρεις μονομάχοι βρέθηκαν τελικά στην ίδια ευθεία, στις καλύτερες εκφάνσεις τους. Η Mustang, φερ’ ειπείν, είναι η Mach 1 των 480 ίππων και 571 Nm από τον ατμοσφαιρικό 5.0 V8, με το 10άρι αυτόματο κιβώτιο. Το Z Coupe επίσης διαθέτει την αυτόματη επιλογή στη μετάδοση (9 σχέσεων), η οποία καλείται να βελτιστοποιήσει τη δυναμική των 400 ίππων και 476 Nm του 3.0 V6 twinturbo, ενώ η Supra συνδυάζεται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο – όχι για πολύ, πάντως, καθώς η χειροκίνητη έκδοση έχει ήδη παρουσιαστεί. Το κουπέ της Toyota είναι επίσης εξακύλινδρο, 3λιτρο και διτούρμπινο, αλλά σε σειρά ελέω βαυαρικής (βλέπε BMW Z4 M40i) καταγωγής.

Η Supra εμφανίζεται η πιο αδύναμη εκ των τριών από πλευράς ιπποδύναμης, στα 382 άλογα (340 η ευρωπαϊκή), αλλά τα 500 Nm ξεπερνούν σε ροπή το Z, ενώ με 1.519 κιλά είναι ελαφρύτερη τόσο από αυτό (1.637 κιλά) όσο κυρίως από τη Mustang (1.746 κιλά). Και είναι αυτή η διαφορά στα κιλά, τελικά, που κάνει τη διαφορά και στην έκβαση του αποτελέσματος, τουλάχιστον μεταξύ των δυο Γιαπωνέζων.

Get it on Google Play Download on the App Store