Ξεκινάει η παραγωγή του κτήνους Mercedes-AMG ONE!

Έπειτα από άπειρες καθυστερήσεις το κτήνος Mercedes-AMG ONE, το hypercar της μάρκας με DNA Formula 1, πήρε το πράσινο φως για να αρχίσει η παραγωγή του. Να θυμίσουμε πως το Project One (όπως είχε ονομαστεί τότε) μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 2017, με τους ιθύνοντες της μάρκας να αναφέρουν πως εντός του 2019 θα το δούμε στην παραγωγή.

Κάτι που δεν κατέστη δυνατό, αφού η εξέλιξή του ήταν πιο δύσκολη από ότι φαντάζονταν. Για την ακρίβεια αυτό που ταλαιπώρησε τους μηχανικούς ήταν προσαρμόσουν το υβριδικό σύστημα του κινητήρα με το σύστημα της μετάδοσης, το οποίο προέρχεται από το μονοθέσιο της Formula 1. Οι μηχανικοί προσπάθησαν σημαντικά να μειώσουν το ρελαντί του αυτοκινήτου από τις 5.000 σ.α.λ. που περιστρέφεται το μοτέρ στην F1 στις 1.200 σ.α.λ., θέλοντας με κάθε τρόπο η Mercedes-AMG ONE να λειτουργεί εύρυθμα σε κάθε είδους διαδρομή παρά το αγωνιστικό DNA της. Να θυμίσουμε πως η Mercedes-AMG OΝΕ, εξοπλίζεται με τον 6κύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 1.6 λίτρων που προέρχεται από το μονοθέσιο της Mercedes του 2016 και θα περιστρέφεται στις 11.000 σ.α.λ., σε συνδυασμό με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Δύο από αυτούς κινούν τους εμπρός τροχούς, ένας θα είναι απευθείας συνδεδεμένος με τη τουρμπίνα, ενώ ο τέταρτος θα συνδέεται με τον στροφαλοφόρο άξονα! Όλα αυτά σε συνδυασμό θα αποδίδουν περισσότερους από 1.000 ίππους με το 0-200 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 6 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 350 χλμ./ώρα. H Mercedes-AMG ενημέρωσε εκείνους που έχουν παραγγείλει και αναμένουν εδώ και καιρό το hypercar πως η παραγωγή των 275 κομματιών, με τιμή απόκτησης 2,27 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει στα μισά του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store