Ζορίστηκε στον τάρανδο η Porsche Taycan Cross Turismo(+video)

Κωλυόμενα τα είδε η πολλά υποσχόμενη Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo, στη δοκιμή του ταράνδου που την υπέβαλλαν οι συνάδελφοι του km77, καταφέρνοντας μια μέτρια επίδοση.

Η crossover εκδοχή της Taycan αποτελεί κράμα μεταξύ SUV και shooting brake, αντλώντας πολλές επιρροές από την Panamera Sport Turismo. Στην κορυφαία έκδοση Turbo S αποδίδει 761 ίππους και 1.050 Nm ροπής, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ., με τελική 250 χλμ./ώρα! Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας υπεβλήθη στην καθιερωμένη, για το μέσο, δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας. Για να θεωρηθεί επιτυχημένο το τεστ, το εκάστοτε αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει ταχύτητα εισόδου 77 χλμ./ώρα, όμως η Taycan Turbo S Cross Turismo κατάφερε να έχει ταχύτητα της τάξεως των 74 χλμ./ώρα. Το ενδιαφέρον είναι πως η Taycan Turbo S στην ίδια δοκιμασία είχε πετύχει υψηλότερη ταχύτητα που ανήλθε στα 78 χλμ./ώρα. Επομένως που αποδίδεται η τόση διαφορά, την στιγμή που και τα δυο αυτοκίνητα είχαν ακριβώς το ίδιο πλάτος, που ομολογουμένως δυσκόλεψε αρκετά τους δοκιμαστές;

Σίγουρα τα διαφορετικά ελαστικά, αλλά και το αυξημένο βάρος του αμαξώματος έπαιξαν το ρόλο τους για το αποτέλεσμα αυτό. Ωστόσο όπως σημείωσαν κι οι δοκιμαστές η Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo παρά την χαμηλή ταχύτητα εισόδου στη δοκιμασία του ταράνδου, εμφανίζεται εξαιρετικά σταθερή σε υψηλές ταχύτητες, εμπνέοντας ασφάλεια στο χειριστή της σε κάθε περίσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store