Πρώτη η Mercedes-Benz στην Ελλάδα και το 2022

Για ένατη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας. Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 5.720 οχήματα του Ομίλου και συγκεκριμένα 4.862 επιβατικά Mercedes-Benz & smart (4.791 οχήματα Mercedes-Benz και 71 smart), 390 ελαφρά επαγγελματικά Mercedes-Benz (κάτω των 3,5 τόνων), 211 επαγγελματικά Mercedes-Benz (άνω των 3,5 τόνων), 80 φορτηγά FUSO Canter (έως 8 τόνων) και 177 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra*. Συνολικά, στα φορτηγά Mercedes-Benz και FUSO Canter (από 3,5 τόνους) όσο και στο σύνολο της αγοράς των λεωφορείων, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

To μερίδιο αγοράς της Mercedes-Benz στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,6%. Στα επαγγελματικά οχήματα, ανέρχεται στο 4,0% στα οχήματα έως 3,5 τόνων, στο 27,5% στα οχήματα 3,5-8 τόνων και στο 31,9% στα οχήματα άνω των 8 τόνων. Ταυτόχρονα, το FUSO Canter στην κατηγορία των 3,5-8 τόνων καταλαμβάνει μερίδιο 46,8%. Το μερίδιο δε, στα λεωφορεία Mercedes-Benz και Setra ανέρχεται στο 67,8%.

Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plugin hybrid αυτοκινήτων MercedesBenz / MercedesEQ & smartEQ, αυτές ανέρχονται σε 1.526 συνολικά, καταλαμβάνοντας ποσοστό 31% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας, μερίδιο ιδιαίτερα υψηλό στο μείγμα πωλήσεων.

Η εξαιρετική πορεία των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid (xEV) μοντέλων Mercedes-Benz, αντικατοπτρίζεται στην 1η θέση που επιτυγχάνει η μάρκα στις συνολικές πωλήσεις  xEV στη χώρα μας: από τα 8.320 οχήματα αυτής της κατηγορίας, τα 1.456 είναι της μάρκας μας (μερίδιο 17,5%). Μάλιστα το μερίδιο αγοράς της Mercedes-Benz / Mercedes-EQ στην κατηγορία των xEVs ανάμεσα στους premium κατασκευαστές ανέρχεται σε 27%.

Ταυτόχρονα, η τάση προς την ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, με τα αμιγώς ηλεκτρικά Vans της Mercedes-Benz να συμβάλλουν σε αυτήν την αλλαγή. Στη συνολική αγορά των 169 αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid ελαφρών επαγγελματικών έως 3,5 τόνων, τα Mercedes-Benz eVans έχουν μερίδιο 14,8%.

Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε:

 «To 2022 ήταν ακόμη μία απαιτητική χρονιά, όμως η πορεία που καταγράψαμε, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, ήταν εξαιρετική δεδομένων των συνθηκών. Η χαρά και η περηφάνια όλων μας είναι μεγάλη, γιατί αποδεικνύεται ότι το αγοραστικό κοινό αναγνωρίζει και εκτιμά την θέση της μάρκας στον πυρήνα των εξελίξεων της αυτοκίνησης και τις προσπάθειές μας να βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα στον πελάτη της προσφέροντας λύσεις μετακίνησης και υπηρεσίες για κάθε ανάγκη και επιθυμία. Η ανταμοιβή μας είναι η σταθερή προτίμηση προς τη μάρκα που μας φέρνει εδώ και εννέα χρόνια στην κορυφή των πωλήσεων στην premium κατηγορία της απαιτητικής Ελληνικής αγοράς.

Φέτος, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά οφείλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας στη Mercedes-Benz Ελλάς – εργαζόμενους και Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο – όσους μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και μας φέρνουν για τόσα πολλά συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη θέση των πωλήσεων στη χώρα μας. Αυτή η διαρκής επιτυχία αποτελεί πραγματική τιμή για εμάς καθώς αντανακλά τις καθημερινές μας προσπάθειες να βελτιωνόμαστε, να εξελισσόμαστε και να προσφέρουμε την απόλυτη εμπειρία για τους πελάτες μας σε κάθε επαφή τους με τη μάρκα. Και το 2023 δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να κάνουμε αυτό που τόσο καλά γνωρίζουμε: να εκπλήσσουμε και να ενθουσιάζουμε το αγοραστικό κοινό με νέα, εντυπωσιακά και πρωτοπόρα αυτοκίνητα, προγράμματα και υπηρεσίες συμβάλλοντας ουσιαστικά σε έναν καθαρότερο και ασφαλέστερο κόσμο και προσφέροντας νέες εμπειρίες σε όσους επιλέγουν τη Mercedes—Βenz για τις μετακινήσεις τους».

*πηγή: ΣΕΑΑ

Get it on Google Play Download on the App Store