4.444 παραβάσεις σε 7 μέρες για υπερβολική ταχύτητα

102

Οι Έλληνες φαίνεται ότι είναι αρκετά «θερμόαιμοι» και στην οδήγηση, αφού σε μία μόλις εβδομάδα η Τροχαία βεβαίωσε χιλιάδες παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα. Παράλληλα, υπάρχουν ακόμα και αυτοί που πίνουν και οδηγούν, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή όλων.

Δείτε ακόμα: Ποιοι οδηγοί πίνουν περισσότερο στην Ελλάδα;

Την προηγούμενη βδομάδα (9 έως 15 Μαρτίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Δείτε ακόμα: Οι οδηγοί ακριβών αυτοκινήτων αγνοούν τους πεζούς

Στο πλαίσιο αυτό, από 971 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 22.360 οχήματα και βεβαιώθηκαν 4.444 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 165 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στους 5 οδηγούς που ελέγχθηκαν «έτρεχαν» πάνω από τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας.

Δείτε ακόμα: Ποιοι οδηγοί προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα;

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (922), της Αττικής (604), της Κορινθίας (278), της Πιερίας (270), του Κιλκίς (227) και των Ιωαννίνων (196).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Δείτε ακόμα: Ξενάγηση στα άδυτα της ΕΛΒΟ (+videos)

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.