Ελαστικά για πέταμα τα βάφουν και τα πουλάνε

Η οικονομική κρίση, ο Covid-19 και τώρα οι αυξήσεις στα καύσιμα και οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, έχουν χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου και ως προς την ασφάλεια και συντήρηση των αυτοκινήτων.

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά, η συντήρηση μαζί με την αλλαγή των ελαστικών σε πολλά αυτοκίνητα έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Το αποτέλεσμα είναι να χαλάνε ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα και να μένουν στο δρόμο, ενώ τα φθαρμένα ελαστικά αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. Πόσο δε μάλλον όταν μπει ο χειμώνας και πιάσουν για τα καλά οι βροχές.

Σε ρεπορτάζ του Mega Channel, ιδιοκτήτης συνεργείο – ελαστικών αυτοκινήτων ανέφερε το εξής: «Αυτά τα ελαστικά, είναι τα ελαστικά που βγάζουμε εμείς τοποθετώντας τα καινούργια, τα παίρνουν κάποιοι επιτήδειοι, τα βάφουν, τα ρετουσάρουν και τα πουλάνε για μεταχειρισμένα ελαστικά». Οπότε όσοι σκοπεύουν να αγοράσουν μεταχειρισμένα ελαστικά, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να το ξανασκεφτούν. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να αγοράσουν καινούργια, έστω και μιας οικονομικής μάρκας.

Επίσης και οι τιμές των ελαστικών έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας άνοδο κατά περίπου 30%, ενώ συνεχώς γίνονται και πιο ακριβά. Γεγονός που αποδίδεται και στη Ρωσία, γιατί είναι υπεύθυνη για το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής αιθάλης (γνωστή και ως μαύρος άνθρακας). Το υλικό αυτό προστίθεται στο ελαστικό ως σταθεροποιητικό χημικό συστατικό, αλλά και για να γίνει το λάστιχο μαύρο.

Get it on Google Play Download on the App Store