H ΕΛ.ΑΣ πλημμύρησε με Nissan Qashqai

Η Ελληνική Αστυνομία εμπιστεύεται το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV μοντέλο της Nissan, ενισχύοντας σημαντικά τον στόλο οχημάτων της. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με 278 περιπολικά οχήματα Nissan Qashqai, υπογράφοντας προ μηνών σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, Nissan -Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.7 diesel 150PS 4×4

Η συγκεκριμένη αγορά των περιπολικών Qashqai, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από Εθνικούς Πόρους, ενώ η προμήθεια προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής.

Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι 4×4 και εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.7 diesel. Το νέο αυτό μηχανικό σύνολο αποδίδει 150 ίππους και 340 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. και τελική ταχύτητα 192 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 5,9 λτ./100 χλμ. και 155 γρ./χλμ. (WLTP).

Δείτε ακόμα: Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα από το 1985;

Επιπλέον, έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα από τη Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το δύσκολο και απαιτητικό επιχειρησιακό έργο  της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά συνολικά τα 31.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ.) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.).

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε το «αμαρτωλό» παρελθόν της Lada;

Ο παραπάνω εξοπλισμός κατανέμεται σε όλη τη χώρα, με βάση τις επιμέρους λειτουργικές ανάγκες των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών καθώς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Get it on Google Play Download on the App Store