Πότε ολοκληρώνεται ο δρόμος για τη Λευκάδα;

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τα έργα για την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού (Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία), ύστερα από την παράδοση του τμήματος 17 χιλιομέτρων τον περασμένο Ιούλιο, που παρακάμπτει την Αμφιλοχία.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, η παράδοση του δρόμου θα γίνει το Νοέμβριο, καθώς αυτήν τη στιγμή προχωράνε οι εργασίες στο τμήμα του αγωγού ύδρευσης που κατασκευάζεται παράλληλα με το δρόμο. Ωστόσο, η διαπλάτυνση σε τμήμα περίπου δύο χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Λευκάδα παρουσιάζει δυσκολίες, καθώς υπάρχουν βράχοι που θα πρέπει να απομακρυνθούν με εκρηκτικά.

Ιδιαίτερα σε τμήμα δρόμου μήκους περίπου 600 μέτρων οι βράχοι φτάνουν ακόμα και τα 40 μέτρα ύψος, με αποτέλεσμα ο εκβραχισμός με εκρηκτικά και ο επακόλουθος καθαρισμός να καθίστανται ιδιαίτερα δύσκολοι και να απαιτούν μεγάλη προσοχή και μέτρα ασφαλείας. Αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται απαραίτητο το κλείσιμο του δρόμου για κάποιες ώρες, αφού η κυκλοφορία δεν θα ήταν ασφαλής ούτε σε τμήμα του.

Με δεδομένο ότι ακόμα η κίνηση είναι αυξημένη, αφού ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί και το αεροδρόμιο του Ακτίου, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς ζήτησε οι διακοπές κυκλοφορίας να ξεκινήσουν από το Νοέμβριο. Ζήτησε επίσης να υπάρχει τακτική ενημέρωση του κοινού από την ανάδοχο εταιρεία για τις ρυθμίσεις κυκλοφορίας μέσω των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλίζεται η διέλευση διασωστικών οχημάτων (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική) οποιαδήποτε ώρα.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ο διπλός άξονας Βόνιτσας-Λευκάδας και Ακτίου-Αγίου Νικολάου, αυτό το μεγάλο έργο για τη Λευκάδα και όλες τις γύρω περιοχές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως έχει δεσμευθεί το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, το τμήμα Ακτίου-Αγίου Νικολάου θα παραδοθεί μέσα στο Φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Βόνιτσα-Λευκάδα, και ιδιαίτερα τα 600 μέτρα όπου υπάρχουν βράχια άνω των 40 μέτρων, η χρήση εκρηκτικών υλών για τη διαπλάτυνση του δρόμου επιβάλλει τον τμηματικό αποκλεισμό του. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία άλλη ασφαλής λύση ώστε η διαδικασία αυτή να έχει τελειώσει έγκαιρα, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, και να μην επηρεαστεί η τουριστική κίνηση της επόμενης σεζόν.

Θα διασφαλιστεί ότι το κλείσιμο θα γίνεται προγραμματισμένα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να οργανώσουν τις μετακινήσεις τους. Θα υποστούμε μια προσωρινή ταλαιπωρία, όμως στο τέλος του 2023 θα έχουμε έναν νέο, ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή δρόμο μέχρι το νησί μας.»

Get it on Google Play Download on the App Store