Σε ποιο αυτοκίνητο μειώθηκε η τιμή 17.500 ευρώ;

Ομολογουμένως τέτοια σημαντική πτώση τιμής σε ένα μοντέλο, όσο ακριβό κι αν είναι δεν την περιμέναμε. Διαφέρει μια αλλαγή στον τιμοκατάλογο της τάξεως των 1.000 – 1.500 ευρώ, από μια μείωση που ανέρχεται σε 17.500 ευρώ.

Όμως αυτό το νέο που θα διαβάσετε παρακάτω θα δώσει μεγάλη χαρά στους Alfisti της παρέας μας και ειδικότερα στους λάτρεις των QV μοντέλων. Το Quadrifoglio Verde είναι ένα λογότυπο που έχει αποκτήσει πλέον θρυλική υπόσταση. Ακόμα και οι μη σχετικοί με το αυτοκίνητο μόλις το δουν θα αναγνωρίσουν ότι συνοδεύει μια Alfa Romeo.

Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει το ιταλικό ταπεραμέντο με καταιγιστικές επιδόσεις. Και τώρα προσφέρεται με εξαιρετικά μειωμένη τιμή που δεν θα το πιστεύετε! Η κορυφαία έκδοση της Giulia κοστίζει πλέον 106.000 ευρώ, έναντι των 123.500 ευρώ που στοίχιζε την προηγούμενη χρονιά. Μια σεβαστή μείωση 17.500 ευρώ (όσο ένα πλούσια εξοπλισμένο μικρό μοντέλο) που ίσως να διευκολύνει κάποιους για την απόκτηση του μοναδικού ιταλικού αυτοκινήτου.

Μάλιστα οι Ιταλοί φρόντισαν να αναβαθμίσουν την Giulia στα μέσα του 2020, κυρίως στους τομείς της εργονομίας και της συνδεσιμότητας. Παράλληλα, για πρώτη φορά ενσωματώθηκαν προηγμένα υποβοήθησης της οδήγησης, κάνοντας τη Giulia διαθέσιμη και με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Η καρδιά του κτήνους είναι ο V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρας των 2.9 λίτρων, απόδοσης 510 ίππων, η ισχύς του οποίου μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους πίσω τροχούς της Giulia. Άξιο αναφοράς είναι το πίσω διαφορικό Torque Vectoring, που εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση, συνδυαστικά με την ανάρτηση AlfaLink. Η κεντρική μονάδα ελέγχου CDC και το σύστημα DNA PRO -που προσφέρει και το πρόγραμμα RACE– συμπληρώνουν το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο. Αναμενόμενα εκρηκτικές είναι οι επιδόσεις της Giulia QV, όπου το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,9 δλ.!

Εξοπλιστικά μην περιμένετε τίποτε λιγότερα, από τα… πάντα! Η σπορ αίσθηση ολοκληρώνεται από το νέο σύστημα πολυμέσων-Navigation με την οθόνη αφής 8,8 ιντσών που διαθέτει γραφικά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quadrifoglio. Έτσι ο οδηγός ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo και άλλα στοιχεία τηλεμετρίας. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων είναι απόλυτα συμβατό με λειτουργία Mirroring μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών Apple Car Auto και Android Auto.

Get it on Google Play Download on the App Store