SecuriAlert: Μια νέα αντικλεπτική προστασία από τη Ford!(+video)

Η τεχνολογία έχει κάνει τρομερά άλματα προόδου σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας, ενώ έχουν μπει και για τα καλά στο κομμάτι του αυτοκινήτου τα smartphones. Είτε με τη σύνδεσή τους με το infotainment, είτε για να καταγράφoυν τις οδηγικές μας συνήθειες, ακόμα και για να μας ενημερώνουν για πιθανή διάρρηξη του αυτοκινήτου μας!

Πώς γίνεται αυτό θα αναρωτηθείτε κι εύλογα! Η Ford προσφέρει αυτή τη νέα τεχνολογία υψηλής προστασίας με την ονομασία SecuriAlert, παλαιότερα γνωστό ως Guard Mode και το οποίο συνδέεται με smartphone. Αυτό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν πως παρά το γεγονός ότι καθηλωθήκαμε στα σπίτια μας, οι διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων παρέμειναν ως πρόβλημα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αυξήθηκαν κιόλας! Κι ενώ οι συναγερμοί των αυτοκινήτων αποθαρρύνουν την πλειοψηφία των κλεφτών, ωστόσο σε χώρες όπου μερικά αυτοκίνητα βρίσκονται σταθμευμένα στο δρόμο όλη τη νύχτα, οι κάτοχοί τους ενδέχεται να αγνοήσουν το συναγερμό, μη συνειδητοποιώντας ότι προέχεται από το δικό τους αυτοκίνητο ή ακόμα και να μην τον ακούσουν καθόλου. Και εδώ είναι που έρχεται να βοηθήσει η εφαρμογή της Ford, το SecuriAlert.

Μόλις ενεργοποιηθεί, στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν αναγνωρίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο όχημα, ακόμα και για απόπειρα ανοίγματος θυρών ή πρόσβασης με κλειδί. Για να λειτουργήσει αυτή η εφαρμογή, ο ιδιοκτήτης πρέπει να ενεργοποιήσει το SecuriAlert, το οποίο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται εύκολα με τη βοήθεια της εφαρμογής για smartphone την FordPass. Όταν μπει σε λειτουργία, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του αυτοκινήτου για να αναγνωρίσει τυχόν απόπειρα εισόδου σε αυτό. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, το αυτοκίνητο θα στείλει αμέσως μία ειδοποίηση (push notification) στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια για είσοδο. Η εφαρμογή FordPass καταγράφει την ώρα και το λόγο που το SecuriAlert σήμανε συναγερμό – μέσω του smartphone – καθώς και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του οχήματος. Εάν τώρα γίνει απόπειρα εισόδου με κλειδί, κάτι που δεν θα ενεργοποιήσει το συμβατικό συναγερμό του οχήματος, το SecuriAlert θα στείλει μία ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναγνώριση απόπειρας πρόσβασης μέσω ενός κλωνοποιημένου ή κλεμμένου κλειδιού. Όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέφει στο όχημά του απλά απενεργοποιεί το SecuriAlert μέσω της εφαρμογής FordPass.

Get it on Google Play Download on the App Store