Τα VW ID. μαθαίνουν να παρκάρουν μόνα τους!

Η δεύτερη over-the-air αναβάθμιση λογισμικού από τη VW είναι γεγονός, με την έκδοση 3.0 των μοντέλων ID. να αντικαθιστά την 2.3 του περσινού καλοκαιριού και να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες, περιλαμβανομένης της εκμάθησης παρκαρίσματος!

Το λογισμικό ID. Software 3.0 περιλαμβάνει μια σειρά από αναβαθμίσεις, όπως αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, μικρότερους χρόνους φόρτισης και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης. Το πιο προηγμένο εξ αυτών, είναι το Park Assist Plus και η λειτουργία απομνημόνευσής του (Memory Function). Μέσω αυτού, οποιοδήποτε VW ID. το διαθέτει μπορεί να μάθει έως 5 διαφορετικές μανούβρες παρκαρίσματος από τον οδηγό και εν συνεχεία να τις αποθηκεύσει, για μελλοντική (αυτόματη ή κατ’ επιλογή) χρήση. Το PAP δύναται να απομνημονεύσει κινήσεις με ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα και για αποστάσεις μέχρι 50 μέτρα. Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το Park Assist όταν παρκάρει στο γκαράζ. Την ώρα που εκτελεί τις μανούβρες, τα δεδομένα από τα χειριστήρια εξετάζονται. Αν, στο τέλος, ο οδηγός πατήσει «αποθήκευση», το αυτοκίνητο έχει «μάθει» το παρκάρισμα και μπορεί να το εκτελέσει μόνο του, όταν επιλεγεί η ανάλογη λειτουργία.

Μια ακόμα σημαντική αναβάθμιση αφορά τις δυνατότητες φόρτισης. Τα μοντέλα με τη μπαταρία των 77 kWh μπορούν να φορτίζουν πλέον με 135 kW (αντί των μέχρι πρότινος 125 kW), μειώνοντας έτσι τους χρόνους παραμονής στην πρίζα. Βελτιώσεις αναμένονται να παρουσιαστούν και στην αυτονομία, ειδικά σε κρύες συνθήκες, λόγω καλύτερης θερμικής διαχείρισης της συστοιχίας. Καίριας σημασίας και η νέα λειτουργία Battery Care Mode, που περιορίζει το μέγιστο όριο φόρτισης στο 80% και αυξάνει τη μακροζωία της μπαταρίας.

Το ID. Software 3.0 προσφέρει επίσης νέα γραφικά και περισσότερες πληροφορίες στο σύστημα πολυμέσων, τον πίνακα οργάνων και το head up display. Στο ψηφιακό καντράν, για παράδειγμα, φιλοξενείται πλέον το ποσοστό ενέργειας που απομένει στη μπαταρία, δίπλα στο σχετικό εικονίδιο που δείχνει το πόσο γεμάτη είναι η συστοιχία. Τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν από τούδε και στο εξής θα είναι οι πρώτοι προνομιούχοι του νέου λογισμικού, όμως μέσα στη χρονιά η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη και για τα VW ID. που ήδη κυκλοφορούν.

Get it on Google Play Download on the App Store