Επαναστατικός πλευρικός αερόσακος από την Hyundai

Η Kia παρουσιάζει ένα νέο είδος αερόσακου, που θα φέρει την επανάσταση στην προστασία των επιβατών από τους δευτερεύοντες τραυματισμούς που προκαλούνται στον απόηχο μιας σύγκρουσης.

Δείτε ακόμα: Νέος μετωπικός αερόσακος από τη Honda (+video)

Σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης, υπάρχει η πιθανότητα από την κινητική ενέργεια που αναπτύσσεται να χτυπήσουν τα κεφάλια ο οδηγός με τον συνοδηγό. Για την ακρίβεια, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτου, οι τραυματισμοί του είδους αφορούν το 45% των πλάγιων συγκρούσεων. Ο αερόσακος που εξέλιξε η Hyundai Motor Group μειώνει τα εν λόγω χτυπήματα κατά 80%, αναπτυσσόμενος στο κενό που υπάρχει ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, ακόμα και όταν δεν υπάρχει άτομο στο δεξί (ή αριστερό στα δεξιοτίμονα) κάθισμα, προκειμένου να προστατέψει τον οδηγό από τυχόν αντικείμενα ή κομμάτια (όπως γυαλιά, πλαστικά από τις πόρτες κλπ) που θα εκτοξευτούν από το «μπαμ».

Ο αερόσακος βρίσκεται τοποθετημένος στην εσωτερική πλευρά του καθίσματος του οδηγού και χάρις στις συμπαγείς του διαστάσεις, που τον καθιστούν 500 γρ. ελαφρύτερο από τους συνήθεις πλευρικούς αερόσακους, επιτρέπει στους τεχνικούς της Kia να τον τοποθετήσουν σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων.

Διαβάστε επίσης: Η Hyundai βάζει τέλος στους θανάτους από θερμοπληξία (+video)

Θα τοποθετηθεί αρχικά στα αυτοκίνητα της Kia, με αυτά της Hyundai να ακολουθούν, εντός του 2020. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Euro NCAP έχει ανακοινώσει πως θα συμπεριλάβει στις αξιολογήσεις του την προστασία που προσφέρουν τα νέα μοντέλα στους εν λόγω τραυματισμούς, κάτι που σημαίνει ότι ο κορεατικός κολοσσός βρίσκεται σε θέση ισχύος.

 

Get it on Google Play Download on the App Store