Έτοιμα τα ελαστικά χωρίς αέρα από τη Michelin!

Η Michelin είναι μια εταιρεία που έχει την τάση να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες που θα κάνουν τη ζωή του οδηγού ευκολότερη κι ασφαλέστερη. Σε αυτό το πλαίσιο, η μεγάλη εταιρεία κατασκευής ελαστικών επιβεβαίωσε το λανσάρισμα των πρωτοποριακών ελαστικών που δεν θα χρειάζονται αέρα.

Τα καινοτόμα ελαστικά θα εξοπλίζουν τη νέα γενιά του Chevrolet Bolt, όπως επιβεβαίωσε κι ο πρόεδρος της Michelin Βόρειας Αμερικής, Alexis Garcin. Όπως είχαμε γράψει και προ 3ετίας, το νέο ελαστικό με την ονομασία Unique Puncture-proof Tire System (Uptis), δεν θα έχει το συμβατικό θάλαμο πλήρωσης με αέρα. Αντιθέτως θα ενσωματώνει ειδικά ελάσματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ, ίνες, καθώς και γυαλί. Σύμφωνα με τη Michelin το πρωτοποριακό ελαστικό θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε κάθε είδους καταπόνηση, ενώ δεν θα υπάρχει κίνδυνος κλαταρίσματος. Η εμφάνιση του νέου τύπου ελαστικού έχει οριστεί να υλοποιηθεί εντός του 2025, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του νέου Bolt, το οποίο μπορεί να μας έρθει και με διαφορετικό όνομα!

Η Michelin έχει δώσει μεγάλο βάρος στην εξέλιξη του συγκεκριμένου ελαστικού, ενώ ενδεικτικό είναι πως η γαλλική μάρκα έχει υποβάλει ήδη 50 αιτήσεις για να της χορηγηθεί η απαραίτητη κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι εξέλιξης του συγκεκριμένου ελαστικού, πέρα από τα αδιαμφισβήτητα οφέλη στην ασφάλεια, υπάρχει σημαντικό όφελος και για το περιβάλλον. Κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα ελαστικά δεν απελευθερώνουν επικίνδυνα μικροπλαστικά σωματίδια.

Get it on Google Play Download on the App Store