Φύλακας άγγελος η τεχνολογία LiDAR της Volvo

Παρ’ όλη τη σύνθετη δουλειά που απαιτείται για να εξαλειφθούν οι συγκρούσεις αυτοκινήτων, οι απώλειες ζωής και οι σοβαροί τραυματισμοί, ένα απλό γεγονός παραμένει ακλόνητο: η λιγότερο επικίνδυνη σύγκρουση είναι αυτή που δεν συμβαίνει ποτέ.

Με την έρευνα, τη μελέτη και την εξέλιξη, η Volvo βελτιώνει σταθερά τα συστήματα πρόληψης συγκρούσεων στα αυτοκίνητά της, παρέχοντας ορισμένα από τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα. Και η δουλειά της Σουηδικής μάρκας συνεχίζεται, καθώς προχωρούν προς το όραμά τους: μηδενικούς θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς στα νέα αυτοκίνητα Volvo.

Το Volvo EX90, το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, θα ενσωματώνει ένα από τα πιο προηγμένα πακέτα αισθητήρων στην αγορά. Ένα μοναδικό σύστημα της Volvo με 8 κάμερες, 5 ραντάρ, 16 υπερηχητικούς αισθητήρες και έναν αισθητήρα τεχνολογίας αιχμής LiDAR (Light Detection and Ranging). Πρόκειται για μια μέθοδο απομακρυσμένου εντοπισμού που χρησιμοποιεί φως με τη μορφή παλμικού λέιζερ για να μετρήσει αποστάσεις με υψηλή ακρίβεια και πιστότητα. Η διαφορά που μπορεί να κάνει το LiDAR για την ασφάλεια στην πραγματική ζωή είναι αξιοσημείωτη: Η έρευνα της Volvo υποδεικνύει ότι η προσθήκη LiDAR σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να ελαττώσει τα ατυχήματα με σοβαρή έκβαση έως και 20%, καθώς και να βελτιώσει την αποφυγή σύγκρουσης έως και 9%.

Η κορυφαία τεχνολογία LiDAR ενσωματώνεται στην οροφή του επόμενου EX90, με προοπτική τη σταδιακή γενίκευση της χρήσης της. Μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς σε αποστάσεις έως και 250 μέτρα, καθώς και κάτι τόσο μικρό και σκουρόχρωμο όσο ένα ελαστικό πάνω σε ένα μαύρο οδόστρωμα, 120 μέτρα μπροστά. Όλα αυτά, με κίνηση σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Και καθώς δεν βασίζεται στο φως, όπως μία κάμερα, σας προσέχει ημέρα και νύχτα.

Το αυτοκίνητο όχι μόνο θα μπορεί να παρέμβει και να βοηθήσει τον οδηγό, αλλά θα έχει και μία καλύτερη κατανόηση του πότε απαιτείται αυτό και του πώς μπορεί να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο. Η κατανόηση του εξωτερικού κόσμου από τα Volvo, σε συνδυασμό με την ικανότητά τους να κατανοούν καλύτερα την προσοχή του οδηγού, αποτελούν επίσης ζωτικά τμήματα της επερχόμενης τεχνολογίας μας για την αυτόνομη οδήγηση.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με την τεχνολογία LiDAR:

Get it on Google Play Download on the App Store