Genesis GV60 με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Μια τεχνολογία βγαλμένη από τις ταινίες (και τα smartphones) κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής, με το ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου στο Genesis GV60.

Η λειτουργία Face Connect δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουν και να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητό τους δίχως να έχουν καν μαζί τους το κλειδί, χάρη σε έναν αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου με ελεγκτή επεξεργασίας εικόνας βαθιάς μάθησης. Η φυσική παρουσία του κλειδιού χρειάζεται μόνο την πρώτη φορά, μέχρι ο κάτοχος του ηλεκτρικού Genesis να ρυθμίσει το προφίλ χρήστη και το αυτοκίνητο να τον «μάθει». Από εκεί και πέρα όλα τα μελλοντικά κλειδώματα/ξεκλειδώματα και οι εκκινήσεις του κινητήρα μπορούν να γίνονται αποκλειστικά κοιτώντας τη μεσαία κολώνα, όπου βρίσκεται τοποθετημένος ο ανάλογος αισθητήρας.

Στο ίδιο σημείο υπάρχει μια ένδειξη LED, που απεικονίζει την κατάσταση του οχήματος και την επιβεβαιώνει κάθε φορά που το σύστημα ενεργοποιείται. Η Genesis διασφαλίζει ότι τα βιομετρικά δεδομένα δεν μεταφορτώνονται ούτε αποθηκεύονται πουθενά αλλού, πέρα από τη διεπαφή ανθρώπου – μηχανής (Human Machine Interface – HMI). Για έξτρα προστασία, δε, υπάρχει και αναγνώριση αποτυπώματος στο start button.H τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται ευρέως από εκατομμύρια χρήστες smartphones σε όλο τον κόσμο, με τους Κορεάτες να υποστηρίζουν πως στο GV60 είναι ιδανική για διάφορες δραστηριότητες (όπως το κολύμπι, η αναρρίχηση και το τρέξιμο), όπου δεν βολεύει (ή δεν γίνεται) να έχεις το κλειδί πάνω σου.

Get it on Google Play Download on the App Store