Kia με αντλία θερμότητας και νέο πάνελ κλιματισμού

Η αντλία θερμότητας είναι γνωστή για τη θέρμανση των σπιτιών και κτηρίων γενικότερα, έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο έχουν αρχίσει και εφαρμόζονται σε αυτοκίνητα και ειδικά σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπου εκεί δεν υπάρχει περιθώριο για «σπατάλες», λόγω των μπαταριών.

Η Kia, στο κορυφαίο μοντέλο της, το EV9 που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στον τομέα τη θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού της καμπίνας του. Σχεδιάστηκε για να προσφέρει ανώτερη άνεση, ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες υπερβολικής ζέστης ή κρύου.

Kia EV9 με αντλία θερμότητας

Το θερμικό σύστημα του Kia EV9 περιλαμβάνει αντλία θερμότητας, σύστημα κλιματισμού και λειτουργίες απόψυξης και απόψυξης. Επιπλέον, ένας νέος, φιλικός προς τον χρήστη πίνακας ελέγχου κλιματισμού και οι βελτιωμένοι αεραγωγοί οροφής προσφέρουν στους επιβάτες μέγιστη άνεση και ευκολία. Οι μηχανικοί δοκίμασαν αυτά τα χαρακτηριστικά σε περιβάλλοντα ευρείας εμβέλειας όπως η βόρεια Σουηδία και η νότια Ισπανία για να εξασφαλίσουν μέγιστη απόδοση και απόδοση.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούν μια βασική ηλεκτρική θέρμανση, το Kia EV9 είναι εξοπλισμένο με αντλία θερμότητας για μεγαλύτερη απόδοση. Η αντλία θερμότητας λειτουργεί σαν αντίστροφο ψυγείο: όταν το εξωτερικό κρυώνει, το εσωτερικό ζεσταίνεται. Και για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, η θερμότητα που εκπέμπεται από τους ηλεκτροκινητήρες και τα ηλεκτρικά συστήματα συλλέγεται και χρησιμοποιείται για τη θέρμανση της καμπίνας. Αυτή η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έχει θετική επίδραση στην αυτονομία οδήγησης, καθώς απαιτείται λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της καμπίνας, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερη ισχύς της μπαταρίας για την οδήγηση του αυτοκινήτου.

Νέο πάνελ ελέγχου του κλιματισμού

Το Kia EV9 διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων για να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες, οπότε χρειάζεται ένα αποδοτικό σύστημα κλιματισμού. Δύο ανεξάρτητα συστήματα κλιματισμού δημιουργούν ξεχωριστές κλιματικές ζώνες για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες. Διατίθεται επίσης στάνταρ με αεριζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη σειρά, πράγμα που σημαίνει ότι το Kia EV9 προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση σε όλους τους επιβαίνοντες. Η καλωδίωση των θερμαινόμενων καθισμάτων έχει επίσης βελτιωθεί για να είναι πιο ενεργειακά αποδοτική. Ο νέος πίνακας ελέγχου του κλιματισμού διευκολύνει την προβολή και τον έλεγχο όλων των ρυθμίσεων κλίματος με ένα κλικ, χωρίς να χρειάζεται η χρήση των υπομενού του infotainment.

Get it on Google Play Download on the App Store