Νέα τεχνολογία αιχμής της Kia (+video)

Το νέο Kia Sorento που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, διαθέτει μια νέα τεχνολογία αιχμής για το σύστημα τυφλών σημείων Blind-Spot View Monitor (BVM). Πρόκειται για ένα πολύτιμο βοήθημα για τον οδηγό, αφού του δείχνει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων όσα δεν μπορούν να δουν τα μάτια του.

Δείτε ακόμα: Hyundai Kona ή Kia Stonic 1.0 T-GDi 120 PS;

Τα αντίστοιχα συστήματα που έχουμε δει μέχρι τώρα σε αυτοκίνητα, συνήθως προειδοποιούν για την ύπαρξη άλλου οχήματος στις τυφλές γωνίες, μέσω μιας ένδειξης LED που αναβοσβήνει στον εξωτερικό καθρέπτη και με ήχο από βομβητή.

Το ολοκαίνουργιο Sorento είναι το πρώτο όχημα Kia στην Ευρώπη που προσφέρει αυτό το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού και αποτελεί μία από τις διάφορες λειτουργίες που ενεργοποιούνται από το νέο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών «Supervision» του αυτοκινήτου. Το BVM βελτιώνει την όραση του οδηγού και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση και συνδέεται με τα φλας του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Νέο Kia Sorento με 1.600άρη κινητήρα

Εμφανίζει ένα βίντεο υψηλής ανάλυσης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του πίνακα οργάνων TFT-LCD, όταν ο οδηγός ανάψει φλας για να αλλάξει λωρίδα και βρίσκεται ένα άλλο όχημα κρυμμένο στο τυφλό σημείο. Το βίντεο του τυφλού σημείου αντικαθιστά άμεσα είτε την οθόνη του ταχυμέτρου είτε του στροφόμετρου (ή το υβριδικό σύστημα μέτρησης στα μοντέλα Sorento Hybrid), ενώ δείχνει ακόμα την τρέχουσα ταχύτητα του οχήματος. Η εικόνα του βίντεο προέρχεται από μικρές ευρυγώνιες κάμερες υψηλής ανάλυσης, που είναι τοποθετημένες στο κάτω μερών των εξωτερικών καθρεπτών.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το «έξυπνο» κιβώτιο από Hyundai – Kia!

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με τη λειτουργία του:

Get it on Google Play Download on the App Store