Νέες μπαταρίες στη Ford Mustang Mach-E

Η Ford θα εισαγάγει φέτος μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) στη γκάμα της Mustang Mach-E στην Ευρώπη στο πλαίσιο της δέσμευσής της να καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά και προσβάσιμα στους πελάτες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι επενδύει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου μπαταριών LFP στις ΗΠΑ – που φέρει την ονομασία BlueOval Battery Park Michigan – το οποίο θα λειτουργήσει το 2026. Η Ford έχει θέσει ως στόχο την διάθεση σε παγκόσμιο επίπεδο 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων σε ετήσια βάση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και 2 εκατομμυρίων EV μέχρι το τέλος του 2026 στο πλαίσιο του σχεδίου Ford+.

Πιο ανθεκτικές και οικονομικές οι μπαταρίες LFP

Προσφέροντας τις μπαταρίες με χημεία LFP ως εναλλακτική  – πέραν των μπαταριών νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανίου (NCM) – επιτρέπει στους πελάτες της Ford να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό όχημα με μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης μπαταρίας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Οι μπαταρίες LFP είναι πολύ ανθεκτικές και αντέχουν στη συχνότερη και ταχύτερη φόρτιση, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερα ακριβά και υψηλής ζήτησης υλικά. Λόγω του χαμηλότερου κόστους, σε ευρεία κλίμακα ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας θα βοηθήσει τη Ford να περιορίσει ή ακόμα και να μειώσει περεταίρω τις τιμές των EV προς όφελος των πελατών. Οι μπαταρίες LFP θα τροφοδοτήσουν μια ποικιλία προσιτών ηλεκτρικών επιβατικών και pick-up οχημάτων επόμενης γενιάς της Ford που βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Πριν ακόμη ανοίξει το νέο εργοστάσιο μπαταριών στο Marshall του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η Ford θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες LFP στη Mustang Mach-E φέτος και στο F-150 Lightning το 2024 σε βασικές παγκόσμιες αγορές, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής για τους πελάτες.

Η τεχνολογία μπαταριών LFP συμβάλλει επίσης στη μείωση της εξάρτησης από κρίσιμα ορυκτά, όπως το νικέλιο και το κοβάλτιο, και ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια της Ford για τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού EV που θα τηρεί τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη βιωσιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ford έχει δεσμευτεί να επενδύσει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2026 και επίσης έχει ήδη δεσμευτεί να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα παγκοσμίως σε όλα τα οχήματα, τις δραστηριότητες και την εφοδιαστική αλυσίδα της μέχρι το 2050. Η εταιρεία στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλες τις πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη και στην ανθρακική ουδετερότητα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της μέχρι το 2035.

Get it on Google Play Download on the App Store