Νέο Renault Clio με τεχνολογίες άνευ προηγουμένου!

Βασισμένο στην τελείως καινούρια πλατφόρμα CMF-B και σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «Εξέλιξης και Επανάστασης», το εντελώς νέο Renault Clio θέτει νέους κανόνες, με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό.

Το νέο Renault Clio τίθεται επικεφαλής του στρατηγικού πλάνου του Groupe Renault «Drive the Future 2017-2022», που έχει τρεις βασικούς πυλώνες: την Ηλεκτροκίνηση, ως το 1ο υβριδικό Renault της ιστορίας, τη Συνδεσιμότητα, με το νέο συνδεδεμένο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογίας, και την Αυτονομία, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικότητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Αλλά ποιες είναι οι εξελιγμένες τεχνολογίες που δεν έχουν προηγούμενο για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και όχι μόνο; Παρακάτω αναλύονται οι πιο βασικές από αυτές:

1. Υβριδική τεχνολογία: Clio E-TECH Hybrid

Για πρώτη φορά, η γκάμα του νέου Clio διατίθεται και με full hybrid E-TECH κινητήρα. Mε συνδυαστική ισχύ 140 ίππων, προσφέρει μέγιστη οικονομία με 40% εξοικονόμηση καυσίμου σε σχέση με έναν θερμικό κινητήρα σε αστικό κύκλο, μείωση εκπομπών CO2 και δυναμική απόκριση κατά την οδήγηση. Αποτελείται από ένα νέο βενζινοκινητήρα 1.6 λτ., δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα αυτόματο κιβώτιο και μια μπαταρία ισχύος 1,2 kWh.

2. Συνδεσιμότητα

Οθόνη multimedia έως 9,3’’ με τη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης της κατηγορίας

Στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού για απόλυτη εργονομία και ασφάλεια στην οδήγηση, η οθόνη, με τη λειτουργία EASY LINK, συγκεντρώνει όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος, MULTI-SENSE.

Ψηφιακός Πίνακας Οργάνων έως 10,25’’

Με μέγεθος από 7 έως 10,25 ίντσες, η σύγχρονη οθόνη TFT του νέου Clio μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει πιο προσωπική την οδηγική εμπειρία. Η έκδοση με την οθόνη των 10,25 ιντσών περιλαμβάνει ακόμα και την προβολή των δεδομένων (χάρτες κ.λπ.) του συστήματος πλοήγησης, ενώ οι διαθέσιμες πληροφορίες μπορούν να παραμετροποιηθούν ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Renault EASY LINK

Η πλατφόρμα πολυμέσων Renault EASY LINK είναι συμβατή με λογισμικό Android AutoTM και Apple CarPlay. Το σύστημα στηρίζει τη λειτουργία του στη μόνιμη συνδεσιμότητα 4G για άμεση ενσωμάτωση υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος. Παράλληλα, η πλατφόρμα είναι πάντα ενημερωμένη, χάρη στις αυτόματες ενημερώσεις. Η πλοήγηση ενσωματώνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, που παρέχονται από την TomTom, όπως η ενημέρωση για τις τιμές των καυσίμων στα σημεία ανεφοδιασμού, η κίνηση στους οδικούς άξονες, η προειδοποίηση για επικίνδυνους δρόμους κ.α..

Εφαρμογή MY Renault

Η εφαρμογή MY Renault (διαθέσιμη στην Ελλάδα σε μεταγενέστερο χρόνο) επιτρέπει την καλύτερη προετοιμασία του ταξιδιού, τη συνέχιση της πλοήγησης με τα πόδια, αφού βγείτε από το αυτοκίνητο, αλλά και την υπενθύμιση της διαδρομής πίσω σε αυτό, αν δεν θυμάστε που το έχετε παρκάρει.

3. Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Renault EASY DRIVE

Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Οδήγηση, Ασφάλεια και Παρκάρισμα.

  • Οδήγηση

Υποβοήθηση σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα (Highway & Traffic Jam Companion).

Πρόκειται για ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου που βελτιώνει αισθητά το επίπεδο άνεσης στην οδήγηση. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο EDC, το σύστημα ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρεί το αυτοκίνητο στο μέσον της επιλεγμένης λωρίδας κυκλοφορίας.

Ενεργό cruise control με λειτουργία Stop & Go (Adaptive Cruise Control)

Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο EDC, το σύστημα διατηρεί αυτόματα μία ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Αυτή η απόσταση – ή καλύτερα ο χρόνος που μεσολαβεί για την κάλυψή της – μπορεί να ρυθμιστεί από τον οδηγό.

Αυτόματη εναλλαγή φώτων υψηλής σκάλας

Το σύστημα αλλάζει αυτόματα μεταξύ φώτων πορείας και προβολέων ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και φωτεινότητας του περιβάλλοντος.

  • Ασφάλεια

Ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Active Emergency Brake) με λειτουργία αναγνώρισης ποδηλατών και πεζών ακόμα και το βράδυ.

Αναγνώριση πινακίδων οδικής σήμανσης και ενημέρωση τήρησης ορίων ταχύτητας (Traffic Sign Recognition with Speed Alert), στο βασικό εξοπλισμό όλων των Clio.

Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας και υποβοήθησης διατήρησης πορείας (Lane Departure Warning System and Lane Keeping Assist). Βασικός εξοπλισμός σε όλα τα Clio.

Ειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning)

  • Παρκάρισμα

Κάμερα 360 μοιρών

Υποβοήθηση στάθμευσης (Easy Park Assist). Αισθητήρες καθοδηγούν αυτόματα τις κινήσεις του τιμονιού και ο οδηγός απλώς χειρίζεται το γκάζι, το φρένο και το κιβώτιο, κάνοντας κάθε ελιγμό παρκαρίσματος εύκολο και ακριβή

Εμπειρία οδήγησης

Σύστημα MULTI-SENSE

Επιτρέπει τη διαμόρφωση της χαρτογράφησης του κινητήρα, τη ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης, του εσωτερικού φωτισμού (σε 8 αποχρώσεις) και του ψηφιακού πίνακα οργάνων, επιτρέποντας στον οδηγό να προσαρμόσει το όχημα σύμφωνα με τη διάθεσή του.

Το σύστημα διαθέτει 3 προγράμματα:

  • Eco, για μείωση της κατανάλωσης και περιορισμό των εκπομπών CO2
  • Sport, για περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση, ευελιξία και αμεσότητα στις αντιδράσεις
  • My Sense για εξατομίκευση της εμπειρίας

BOSE: κορυφαία τεχνολογία ήχου

Το ηχοσύστημα BOSE συνδυάζεται με το νέο subwoofer (Fresh Air SpeakerTM- FAS). Προσφέρει εξαιρετική απόδοση αναπαραγωγής των χαμηλών συχνοτήτων, ενώ δεν επηρεάζεται καθόλου η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, που παραμένει το μεγαλύτερο στην κατηγορία, με 391 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store