Οι πρωτιές του νέου Hyundai Tucson

Η Hyundai ανακοίνωσε χθες τις τιμές του ολοκαίνουργου, τέταρτης γενιάς Tucson, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το προγενέστερο μοντέλο, αφού έχει κάνει άλματα προόδου σε πολλούς τομείς, όπως σε σχεδιασμό, τεχνολογία, ποιότητα, ανέσεις και ασφάλεια. Όλη αυτή η εξέλιξη το κάνει άκρως ανταγωνιστικό, ενώ η ανάπτυξη αυτή σήμανε και πολλές πρωτιές για το μοντέλο, που αναλύουμε παρακάτω.

Το ολοκαίνουριο Tucson είναι το πρώτο SUV της Hyundai που εξελίχθηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας «Sensuous Sportiness». Αυτή η σχεδιαστική κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από την αρμονία μεταξύ τεσσάρων θεμελιωδών στοιχείων: των αναλογιών, της αρχιτεκτονικής, του στυλ και της τεχνολογίας. Σκοπός της είναι να αναδείξει ξεχωριστές λεπτομέρειες στα μοντέλα της Hyundai, που υλοποιούνται με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις.

Αποφεύγοντας τις παραδοσιακές σχεδιαστικές μεθόδους, οι σχεδιαστές της Hyundai ανέπτυξαν τα φουτουριστικά στοιχεία σχεδίασης του νέου Tucson μέσω γεωμετρικών αλγορίθμων που παράγονται με τη χρήση κορυφαίας ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως «parametric dynamics», χρησιμοποιεί γραμμές, πρόσωπα, γωνίες και σχήματα που δημιουργούνται μέσω ψηφιακών δεδομένων ώστε να προκύψουν καινοτόμα και τολμηρά σχέδια. Έτσι εμφανή γεωμετρικά σχέδια γνωστά ως «parametric jewels» («παραμετρικά κοσμήματα») εμφανίζονται σε όλο το σχεδιασμό του SUV, εξασφαλίζοντάς του έναν εξαιρετικά μοντέρνο χαρακτήρα.

Η πιο χαρακτηριστική παρουσία αυτών των «parametric jewels» (παραμετρικών κοσμημάτων) είναι στη μάσκα του Tucson, όπου τα Parametric Hidden Lights εξασφαλίζουν μια ισχυρή πρώτη εντύπωση. Όταν τα φώτα είναι σβηστά, το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου φαίνεται να καλύπτεται από σκούρα, γεωμετρικά μοτίβα, χωρίς να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας που είναι πλήρως ενσωματωμένα στη μάσκα. Χάρη στην κορυφαία τεχνολογία φωτισμού μισού καθρέφτη, όταν τα DLR ενεργοποιούνται, η σκούρα χρωμιωμένη εικόνα της μάσκας αποκτά «κοσμήματα», προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό στοιχείο στην έτσι και αλλιώς κομψή εμφάνιση. Επιπρόσθετα, το Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει κρυμμένο πίσω υαλοκαθαριστήρα, που βρίσκεται κάτω από την αεροτομή.

Μπαίνοντας στο ολοκαίνουριο, εκλεπτυσμένο και ευρύχωρο εσωτερικό του νέου Tucson, που ονομάζεται INTERSPACE, είναι σαν να μπαίνεις σε ένα όμορφα οργανωμένο χώρο. Οι σχεδιαστές της Hyundai δεν επέλεξαν φυσικούς διακόπτες και κουμπιά, επομένως όλες οι λειτουργίες AVN για τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό ελέγχονται μέσω αφής, καθιστώντας το Tucson το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει πλήρη έλεγχο αφής.

Για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο Hyundai διατίθεται η ολοκαίνουρια τεχνολογία Multi-Air Mode που αποτελείται από έναν συνδυασμό άμεσων και έμμεσων αεραγωγών για τον κλιματισμό και τη θέρμανση εξασφαλίζοντας ένα ακόμη πιο ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον με πιο ήπια ροή αέρα. Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, ο αέρας διαχέεται από τους νέους multi-air αεραγωγούς που προστέθηκαν στο εμπρός μέρος του οχήματος και από τους κανονικούς αεραγωγούς. Ο συνολικός όγκος αέρα παραμένει ο ίδιος και επομένως είναι εξίσου αποτελεσματικός στη μεταβολή της θερμοκρασίας, αλλά η διασπορά του μειώνει την άμεση επαφή μαζί του και τον κάνει λιγότερο έντονο. Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί με βάση τις προτιμήσεις του οδηγού.

Το ολοκαίνουριο Tucson είναι εξοπλισμένο επίσης με το σύστημα Forward Collision Assist (FCA), το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά για μια επικείμενη σύγκρουση με προπορευόμενα αυτοκίνητα, ποδήλατα ή πεζούς. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει τότε το σύστημα φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο για να αποφευχθεί ένα πιθανό ατύχημα. Για πρώτη φορά σε ένα Tucson, το σύστημα FCA περιλαμβάνει τη λειτουργία Junction Turning, η οποία διευρύνει την προστασία από συγκρούσεις σε διασταυρώσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store