Ποια παγκόσμια πρωτιά έχει η Alfa Romeo Tonale;

Η Alfa Romeo εισέρχεται για πρώτη φορά στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV με την «αισθησιακή» Tonale, η οποία σύμφωνα με τη μιλανέζικη φίρμα σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση της μάρκας, ενώ παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτο το DNA της.

Κάτω από το καλοσμιλεμένο και καλλίγραμμο αμάξωμα των 4,53 μ. μήκους, 1,84 μ. πλάτους και 1,6 μ. ύψους «κρύβεται» μια νέα, καινοτόμος τεχνολογία. Σε παγκόσμια πρώτη, η Tonale, χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFT (non-fungible token), η οποία αποτελεί μια πραγματική καινοτομία για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Alfa Romeo είναι ο πρώτος κατασκευαστής που συνδέει ένα αυτοκίνητο με το ψηφιακό πιστοποιητικό NFT. Η τεχνολογία βασίζεται στο πρότυπο «blockchain card» που παρέχει ένα απόλυτα εμπιστευτικό και χωρίς δυνατότητα αλλοίωσης ιστορικό των βασικών παραμέτρων στη ζωή ενός οχήματος. Με τη συγκατάθεση του χρήστη, το σύστημα NFT καταγράφει μια σειρά δεδομένων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση ότι το όχημα έχει συντηρηθεί σωστά, στοιχείο που επιδρά ιδιαίτερα θετικά στη μεταπωλητική αξία του οχήματος.

Επίσης, η Tonale εφοδιάζεται με τα πλέον προηγμένα συστήματα τεχνολογίας, προσφέροντας υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, διατηρώντας παράλληλα την οδηγική απόλαυση μιας Alfa Romeo. Τα νέα χαρακτηριστικά στην Alfa Romeo Tonale περιλαμβάνουν το ενσωματωμένο σύστημα φωνητικών εντολών/βοήθειας, Amazon Alexa, αλλά και το «Secure Delivery Service», όπου το όχημα μπορεί να δηλωθεί ως το σημείο παράδοσης μιας αποστολής, με το αυτοκίνητο να ξεκλειδώνει για να αφήσει ο διανομέας το πακέτο και στη συνέχεια να το κλειδώνει και πάλι με απόλυτη ασφάλεια. Βεβαίως το σύστημα επιτρέπει την επίβλεψη του οχήματος από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου, αλλά και τη λειτουργία ή ρύθμιση λειτουργιών μέσω του κινητού, όπως το κλείδωμα/ξεκλείδωμα, η λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, τα φώτα, κτλ.

Στο βασικό εξοπλισμό της Tonale περιλαμβάνεται το νέο σύστημα πολυμέσων, με προσαρμοζόμενο σύστημα Android, αναβαθμίσεις Over-the-Air (OTA) μέσω ασύρματων δικτύων, αλλά και υπηρεσίες που προσφέρονται ώστε το όχημα να είναι πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις. Το σύστημα περιλαμβάνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,25 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής των 10,25 ιντσών με ειδική σχεδίαση ώστε να παρέχει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό, χωρίς να αποσπά την προσοχή του από το δρόμο. Με συνολική διάσταση 22,5 ιντσών, οι δύο οθόνες TFT προσφέρουν την κορυφαία εμπειρία χρήσης στην κατηγορία.

Get it on Google Play Download on the App Store