Τα λάστιχα που κρατάνε 130.000 χλμ.! (+video)

Τα λάστιχα του αυτοκινήτου θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, τόσο στη χρήση όσο και τη συντήρηση. Αλλαγές μπρος-πίσω, «σταυρώματα» και στο τέλος, αντικατάσταση. Η Nokian θέλει αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το ελαστικό, με έναν νέο τύπο που ουσιαστικά «ξεχνάς» να το αντικαταστήσεις!

Η φινλανδική εταιρία είναι ευρύτερα γνωστή για τα χειμερινά ελαστικά που κατασκευάζει. Μια τεχνογνωσία που τώρα περνά στο νέο της all season ελαστικό, One. Στα πλαϊνά χρησιμοποιούνται ίνες από συνθετικά πολυαμίδια, ένα υλικό που χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων και την αεροπλοΐα. Παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με το kevlar, αλλά είναι πιο οικονομικό στην κατασκευή. Η Nokian το χρησιμοποιεί στα χειμερινά Hakkapeliitta LT3 και R3, με το One να είναι το πρώτο all season μοντέλο της που αξιοποιεί την εν λόγω τεχνολογία. Τα πλαϊνά είναι πιο σκληρά και ανθεκτικά, αντέχοντας στις επαφές με πάσης φύσεως ανωμαλίες στο οδόστρωμα και, κυρίως, τις λακκούβες. Αντοχή που τα καθιστά ιδανικά και για εκτός δρόμου διαδρομές.

 

Οι Φινλανδοί είναι τόσο σίγουροι για το προϊόν τους, ώστε προσφέρουν μέχρι ειδική εγγύηση καλής λειτουργίας για λακκούβες και φρεάτια (Pothole Protection Warranty Program). Αν δηλαδή το λάστιχο σκιστεί από λακκούβα, αντικαθίσταται δωρεάν. Πέραν αυτού, δηλώνουν πως το One δεν χρειάζεται αντικατάσταση πριν τις 80.000 μίλια. Αλλιώς, σχεδόν 130.000 χλμ. χωρίς αλλαγή! Το λάστιχο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες της Βορείου Αμερικής, όμως δεν αποκλείεται να το δούμε και στα μέρη μας. Διατίθεται σε μια ευρύτατη γκάμα 70 διαστάσεων, όντας ικανό να περιβάλλει ζάντες από 14 μέχρι 20 ίντσες.

Get it on Google Play Download on the App Store