Το «έξυπνο» διαισθητικό χειριστήριο στα νέα Kia

H Kia έχει αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τα νέα της μοντέλα, τόσο σε τεχνολογία, όσο και σε σχεδιασμό, εξωτερικά και στο εσωτερικό τους. Ένα νέο χαρακτηριστικό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εντυπωσιακό μεσαίο Crossover EV6 και κατόπιν ενσωματώθηκε στα νέα Sportage και Niro, είναι το διαισθητικό χειριστήριο δύο λειτουργιών στο ταμπλό.

Μέσω αυτού ο οδηγός μπορεί να ελέγξει από τα πολύ άμεσα χειριστήρια αφής το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης ή τον κλιματισμό, με ένα μόνο άγγιγμα και στο ίδιο πάνελ. Έτσι βελτιώνεται η εργονομία, αφού μειώνονται οι φυσικοί διακόπτες, ενώ παράλληλα το ταμπλό αποκτά πιο high-tech εικόνα.

Την υψηλή τεχνολογία της καμπίνας συμπληρώνει με τη σειρά της η κυρτή ενιαία οθόνη πολυμέσων. Η απλοϊκότητα της σχεδίασης της ευρείας οθόνης και συνολικά του ταμπλό προσδίδει  στο εσωτερικό μια διαφορετική αίσθηση. Το υψηλής τεχνολογίας σύστημα infotainment αποτελείται από δύο οθόνες 12 ιντσών υγρών κρυστάλλων τελευταίας γενιάς για γραφικά υψηλής ακρίβειας και ευκρίνειας.

Οι καμπύλες οθόνες που χρησιμοποιούνται στο EV6 και στο νέο Sportage έχουν λεπτές μεμβράνες που χρησιμοποιούν νέα δομή και προηγμένη τεχνολογία για τη μείωση της επίδρασης του φωτός. Το ταμπλό και το σύστημα ψυχαγωγίας συνδέονται σαν να τυλίχθηκαν γύρω από ένα σώμα με ένα ενισχυμένο κρύσταλλο. Εκτείνεται από το τιμόνι στο μέσο του αυτοκινήτου, διαθέτει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό και ένα σύστημα infotainment πάνω από την κεντρική κονσόλα.

Με μια τόσο προηγμένη και ασφαλή συνδεσιμότητα υψηλής τεχνολογίας, το EV6 και το νέο Sportage επωφελούνται με over the air αναβαθμίσεις λογισμικού και χαρτών. Το προηγμένο λογισμικό συνδεσιμότητας επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με το αυτοκίνητό τους από απόσταση μέσω της εφαρμογής smartphone Kia Connect. Η διαδραστική και εύχρηστη τεχνολογία δίνει επίσης στους χρήστες πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως είναι το Kia Live Services, το Online Navigation, η Online αναγνώριση φωνής και η ενσωμάτωση ημερολογίου από το smartphone. Η εφαρμογή Kia Connect εξασφαλίζει στους χρήστες την απόλυτη ηρεμία, καθώς με ένα απλό πάτημα ελέγχουν για παράδειγμα ότι το αυτοκίνητό τους είναι κλειδωμένο και τα παράθυρά του κλειστά, ενώ τους διευκολύνει αφάνταστα ενημερώνοντάς τους που το στάθμευσαν για τελευταία φορά.

Kia Sportage 2022 tablo

Get it on Google Play Download on the App Store